S-a emis un Cod galben de vânt în România, în unele zonele rafalele vor depăși 100 km/h

De Jurnalul Național Actuale Meteo 163 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
La data de 18 03-2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, la ora 06:50 o avertizare meteo sub forma unui cod galben pentru două teritorii din țară. Care sunt zonele în care vântul va sufla cu peste 100 kilometri pe oră, potrivit meteorologilor.

Cod galben de vânt, luni dimineață, 18 martie 2024

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o alertă privind prognoza meteo pentru prima parte a zilei de luni, 18 martie. La ora 06:50 a intrat în vigoare un cod galben de vânt, valabil pentru două județe din România, până la ora 12:00.

Astfel, în județul Caraş-Severin, județul Hunedoara și în zonele de munte de peste 1.800 de metri se vor semnala rafale de vânt ce vor depăși, potrivit meteorologilor ANM, viteze de 90-100 kilometri pe oră.

ANM anunță vreme rece la început de săptămână

În altă ordine de idei, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării în această zi. Doar în teritoriile din sud-vestul României va fi ceva mai cald, potrivit meteorologilor, unde vor fi înregistrate în jur de 16-17 grade Celsius. În jumătatea de est a țării vor fi semnalate loc precipitații.

Specialiștii ANM anunță precipitații mixte și lapoviță în nordul țării, unde se vor înregistra și 3 grade Celsius pe parcursul zilei de luni, 18 martie. Între timp, în zonele de munte va ninge. În Dobrogea și Bărăgan se anunță ploi slabe și câteva rafale de vânt mai puternice.

Prognoza meteo actualizată

Temperaturile coboară spre normal. Ieri au fost în jur de 17 grade. Astăzi maximele se opresc pe la 12…13 grade.

La fel o să fie și sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: atmosferă închisă, câteva reprize de ploaie și temperaturi în scădere față de ieri. Vor fi cel mult 13 grade pe la amiază. La noapte, ploile se pot transforma în lapoviță.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi cam înnorat și o să plouă din când în când. Un aer mai rece pătrunde și aici, iar la Suceava se face cam frig: o să fie doar 3 grade. În unele zone o să cadă un pic de lapoviță, iar pe la munte o să ningă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș mai apar ceva înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie prin Transilvania. Nu lipsesc perioadele cu soare, dar se mai răcește puțin față de ziua trecută. Vor fi în jur de 7…8 grade.

În vestul țării găsim soare, vreme bună și temperaturi potrivite momentului. Se vor înregistra 12…13 grade. Urmează o noapte mai rece, cu minus 1…minus 2 grade.

În Transilvania o să mai plouă puțin și astăzi. Se intensifică vântul, iar în zonele montane apar ceva ninsori. Se arată și soarele printre nori, iar temperaturile pierd 2…3 grade față de ziua trecută. Noaptea aduce valori negative și minus 4 grade în depresiuni.

În Oltenia, vremea se menține caldă și astăzi. Temperaturile urcă până la 16…17 grade. Norii apar destul de rar și atmosfera devine plăcută după prânz. Mâine, însă, se răcește și aici.

În ținuturile sudice se mai pot atinge 16 grade în Lunca Dunării. În rest, temperaturile coboară spre normal. Se înnorează din când în când. Este posibil să ploua, iar vântul are intensificări trecătoare pe parcursul zilei.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: