S-a promulgat legea privind aderarea Secretariatului General al Guvernului la EEAC

239

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind aderarea Secretariatului General al Guvernului la Reţeaua Europeană a Consiliilor Europene de Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EEAC) şi aprobarea plăţii cotizaţiei anuale de participare.

„Se aprobă aderarea Secretariatului General al Guvernului, ca membru cu drepturi depline, la Reţeaua Europeană a Consiliilor Europene de Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EEAC). Se aprobă plata cotizaţiei anuale de participare a Secretariatului General al Guvernului, prin Departamentul pentru dezvoltare durabilă, în calitate de membru cu drepturi depline, la Reţeaua Europeană a Consiliilor Europene de Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EEAC), în limita echivalentului în lei al sumei de 6.500 euro/an. Cuantumul cotizaţiei anuale poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului în situaţia în care Reţeaua Europeană a Consiliilor Europene de Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EEAC) decide actualizarea acestuia la un alt nivel. Cotizaţia anuală (…) se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Departamentul pentru dezvoltare durabilă”, prevede legea.

Din punct de vedere politic, România a aderat la EEAC în anul 2020.

Tot joi 20 mai 2021, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 23/2019 pentru modificarea art. 137 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata