Se plângea că îl doare capul, însă ce i-au găsit doctorii a fost nemaivăzut

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 213 citiri
4 min citire
Un bărbat în vârstă de 52 de ani se plângea că îl doare capul continuu de o săptămână. Ce au descoperit doctorii la nivelul creierului său a fost de-a dreptul șocant. Specialiștii au atras atenția cu privire la un aliment nociv pe care îl consuma în fiecare dimineață: „Implicații directe asupra sănătății publice”.

Cazul șocant al unui bărbat care suferea, de 4 luni, de migrene severe

Un bărbat din Florida, Statele Unite ale Americii, în vârstă de 52 de ani suferea de migrene severe. Sau, cel puțin, așa credea el, precum și cei din jurul său. Mare le-a fost surpriza să afle că, de fapt, condiția medicală a bărbatului nu era nici pe departe atât de simplă.

Pacientul, a cărui identitate a fost păstrată sub protecția anonimatului, a fost subiect de primă pagină recent în American Journal of Case Reports. Bărbatul s-a plâns de dureri de cap agresive timp de patru luni după ce a consumat un aliment de la gama produselor din carne de porc.

 

De ce boală suferea, de fapt, pacientul iubitor de slănină sau grăsime de porc?

Experții care au investigat cazul pacientului au spus că acesta a prezentat o „preferință toată viața pentru grăsime de porc moale”. Nu a fost singura cauză a condiției medicale șocante a bărbatului, despre care s-a descoperit că avea o tenie în creier. Pacientul consuma mai multe produse de porc dimineața.

Gătirea insuficientă a cărnii de porc și derivatelor de carne de porc în mod continuu, având în vedere că pacientul consuma în fiecare dimineață la micul dejun astfel de alimente, a condus la cazul de față. În termeni științifici, cazul pacientului este de neurocisticercoză.

„Implicații directe asupra sănătății publice”

Termenul neurocisticercoză se referă la un parazit care depune ouă care infectează numeroase regiuni ale corpului. Ce este și mai șocant e că boala în cauză poate să se răspândească mai departe.

Astfel, „Din punct de vedere istoric, este foarte neobișnuit să întâlnim carne de porc infectată în Statele Unite ale Americii. Cazul de față poate să aibă implicații directe asupra sănătății publice”, au spus cercetătorii de la American Journal of Case Reports.

Avertismentul specialiștilor de la CDC

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a lansat un avertisment privind cazul persoanelor infestate cu tenie. Din informaţiile specialiștilor, dacă pacienții nu se spală bine pe mâini după ce au fost afectați, pot să răspândească ouăle de tenie chiar printre alți membri ai familiei sale prin alimente.

CDC spune că boala neobișnuită poate fi prevenită, dar impune totuși spitalizare. Anual, circa 1.000 de americani sunt internați din cauza infestării cu tenie. În cazul mai sus prezentat, simptomele prezentate de pacient au fost neobișnuite, potrivit cadrelor medicale citate de presa străină.

 

Cum a fost tratat pacientul cu ouă de tenie în creier?

În afară de umflarea corpului, pacientul a dezvoltat chisturi pe ambele părți ale creierului. Ulterior, s-a stabilit că respectivele chisturi reprezentau, de fapt, tenia care a depus ouă în creierul bărbatului. Pacientul a fost tratat cu medicamente, iar starea lui s-a îmbunătățit după două săptămâni.

Cazul bărbatului cu ouă de tenie depuse în creier este unul fericit, fiindcă, de obicei, patru din cinci cazuri de infestare cu tenie implică o convulsie. Medicii sunt avertizați să „mențină un indice ridicat de suspiciune și să efectueze anamneză amănunțită la pacienții cu modificări ale tiparului migrenei”.

Sursa – playtech.ro