Secretele rețetei succesului unui brand românesc după care străinii se „bat” să-l consume

De Jurnalul Național Actuale Companii Economie 193 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Muștarul de Tecuci a devenit un simbol al tradiției culinare românești, a depășit granițele naționale, devenind un brand apreciat și în țări cu o îndelungată tradiție culinară precum Franța, Italia și Elveția. În inima județului Galați, în micuța fabrică din Tecuci, se produc lunar peste 100 de tone de acest condiment iubit, demonstrând că gustul autentic românesc poate cuceri palatele gurmanzilor din întreaga lume.

Începuturile unei afaceri de succes

Povestea de succes a muștarului de Tecuci a început în anul 1991, când inginerul agronom Gheorghe Bostan a pus bazele propriei fabrici de conserve de legume. La aproape un deceniu distanță, în anul 2000, primele borcane de muștar de Tecuci erau produse, marcând nașterea unui brand ce avea să devină emblematic pentru Romania. Experiența vastă în domeniul conservelor a permis lui Gheorghe Bostan să descopere și să perfecționeze cea mai bună rețetă de muștar, care a câștigat rapid inimile românilor.

Un brand național cu ecou internațional

Cu timpul, muștarul Teco a cunoscut o popularitate crescândă, ajungând să fie distribuit în toate regiunile țării și să fie exportat în Europa. Această expansiune este susținută de o fabrică modestă, cu doar 15 angajați, care se mândrește cu păstrarea compoziției originale a muștarului, identică cu cea de acum două decenii. Secretele succesului constau în utilizarea exclusivă a ingredientelor naturale: apă, boabe de muștar alb sau negru, sare de la salina din Târgu Ocna, condimente naturale precum hreanul sau curcuma, oțet natural de vin și miere sau zaharină pentru diabetici.

Tradiție vs. Inovație

În pofida concurenței și a numeroaselor imitații, muștarul de Tecuci și-a păstrat rețeta autentică și calitatea ingredientelor, distingându-se pe piața din România și de peste hotare. Fabrica se bazează pe ingrediente procurate din surse naționale și pe un proces de producție care exclude conservanții și aditivii, garantând un produs sănătos și ecologic.

Un produs recunoscut pentru beneficiile sale

Pe lângă gustul său distinct, muștarul de Tecuci este recunoscut și pentru beneficiile sale nutriționale. Fiind un bun antioxidant și având un conținut caloric scăzut, muștarul este recomandat de specialiști în nutriție ca adăugire sănătoasă la diverse preparate culinare.

Fabrica din Tecuci mustar

Aprecierea internațională

Expansiunea internațională a muștarului de Tecuci este o mărturie a calității și autenticității sale. Familii de români din Elveția și Franța, de exemplu, și-au deschis magazine în care produsul românesc ocupă un loc de cinste, iar tiruri întregi își găsesc drumul spre aceste țări, demonstrând că muștarul de Tecuci este mai mult decât un condiment, este un ambasador al gustului românesc pe plan internațional.

Aşadar, Muștarul de Tecuci reprezintă o poveste de succes a antreprenoriatului românesc, o afacere de familie care a reușit să depășească frontierele țării, transformându-se într-un brand național apreciat pe întreg globul. Prin dedicarea pentru calitate și respectul față de tradiție, muștarul de Tecuci continuă să scrie istorie în lumea condimentelor.

Sursa – playtech.ro