Secţia de Urologie Spitalului Judeţean Baia Mare, dotată cu aparatură medicală

69

Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa (SJU) Baia Mare a fost dotată cu aparatura necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare, a informat, miercuri, administraţia unităţii medicale.

Din punct de vedere medical, „Un vis al echipei urologice a Spitalului Judeţean de Urgenţa ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare s-a împlinit. Secţia de Urologie a fost dotata cu aparatura necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare. Secţia de Urologie este dotată de acum cu aparatura de ultima generaţie. Aparatura laser de litotritie permite fragmentarea ‘in situ’ a litiazei urinare cu o rată de complicaţii minimă. Litiaza renală are de acum rezolvare endoscopică minim invazivă prin abordarea tehnicii NLP (nefrolitotomie percutanată), respectiv ureteroscopie flexibilă”, a precizat administraţia SJU.

În plus, cistoscopul flexibil intrat în dotarea secţiei ajută în diagnosticul şi managementul pacienţilor cu hematurie, respectiv al pacienţilor cu patologie tumorală vezicală cunoscută, oferind un diagnostic rapid şi un timp de spitalizare mai scurt.

În contextul financiar, această investiţie a fost realizată printr-o finanţare a Consiliului Judeţean Maramureş.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner