Signal Iduna raportează o creştere de 27% a volumului primelor brute subscrise

0 130

Compania de asigurări Signal Iduna Asigurare Reasigurare a încheiat anul 2020 cu o creştere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, depăşind, astfel, valoarea de 120 milioane de lei, informează compania printr-un comunicat remis, miercuri AGERPRES.

Astfel, compania rămâne lider al pieţei de asigurări de sănătate, cu un număr de contracte de asigurare în vigoare, la finalul anului 2020 crescut cu 9% faţă de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asiguraţi, potrivit celui mai recent raport emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară, se precizează în documentul citat.

„Anul 2020 a accelerat conştientizarea riscului şi nevoia de securitate. Tot mai multe persoane au înţeles importanţa unui suport real în momentul apariţiei unei situaţii neprevăzute, atât din punct de vedere al beneficiilor date de accesul la un consultant medical dedicat, cât şi al eliberării din presiunea asupra bugetului personal. În acelaşi timp, am observat un interes crescut pentru serviciile conexe, precum consultaţiile medicale la distanţă şi a doua opinie medicală, dar şi pentru produse care să ofere protecţie în cazul anumitor boli specifice, precum cele oncologice”, a declarat Tiberiu Maier, CEO Signal Iduna Asigurare Reasigurare.

În altă ordine de idei, compania a lansat la finalul anului trecut şi un serviciu de telemedicină, care oferă acces la consultaţii prin apel telefonic sau video pentru numeroase specialităţile medicale. „Fiind un serviciu nou în portofoliul companiei, am considerat important să aflăm opinia clienţilor cu privire la gradul de utilizare şi utilitatea acestuia. Astfel, în urma unui chestionar realizat la nivelul asiguraţilor noştri care au accesat telemedicina în perioada 15 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, 92% dintre respondenţi au precizat că vor mai apela la acest serviciu, iar 88% au spus că informaţiile primite din partea medicilor au răspuns necesităţilor medicale”, a adăugat Tiberiu Maier.

În conformitatea comunicatului companiei de asigurări, asigurările de sănătate individuale înregistrează o creştere semnificativă, oamenii fiind tot mai preocupaţi de acoperirea riscului de îmbolnăvire şi de soluţiile care pot să răspundă acestei nevoi.

Pe de altă parte, tot mai mulţi clienţi se îndreaptă spre o achiziţie digitală. Compania a lansat recent 101 Invest, care este o asigurare de viaţă cu componentă investiţională, un produs 100% digital.

În momentul de faţă, Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format în 1999 prin fuziunea între Signal Versicherungen, Dortmund şi Iduna Nova Group, Hamburg. În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă în Germania, Polonia, Ungaria, Elveţia şi România.

Pe piaţa locală, compania şi-a început operaţiunile în iunie 2008 iar portofoliul său include asigurări de sănătate private pentru familie şi pentru companii, asigurări de viaţă, asigurări de accident. Signal Iduna oferă soluţii de reasigurare, analiză şi servicii de consultanţă în ceea ce priveşte subscrierea riscului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata