Soluţie online asupra costurilor cu angajaţii simulează impactul măsurilor legislative aplicate în pandemie

Foto: visier.com
0

Pentru a ajuta organizaţiile să realizeze simulări ale impactului pe care îl au măsurile legislative aplicate recent asupra costurilor cu forţa de muncă, PwC România lansează instrumentul online ”Workforce Cost Projection”, în România, în contextul pandemiei Covid-19 .

“Într-un mediu de criză şi în continuă schimbare, managementul resurselor umane are nevoie de noi instrumente pentru a gestiona costurile cu forţa de muncă şi pentru a lua decizii rapide în ceea ce priveşte schimbările de pe piaţa muncii, aşa cum sunt lucrul de la distanţă sau absenteismul. Instrumentul dezvoltat de noi îşi propune să ofere organizaţiilor datele necesare pentru a înţelege impactul măsurilor legislative asupra planificării forţei de muncă şi pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru menţinerea productivităţii şi motivaţiei angajaţilor”, spune Oana Munteanu, Senior Manager People and Organization PwC România.

Cu ajutorul acestui instrument, companiile pot realiza simulări pentru eficientizarea costurilor forţei de muncă prin testarea diferitelor măsuri legislative disponibile în contextul actual: reducerea timpului de lucru, şomajul cu sau fără ajutor de la stat, concediile pentru părinţi, concedieri sau conceptul “kurzarbeit”. De asemenea, scenariile pot fi construite diferenţiat pe categorii de angajaţi (de exemplu pe grade sau structuri organizaţionale), potrivit unui comunicat al PwC Români.

Instrumentul”Workforce Cost Projection” cuprinde, de asemenea, proiectarea schemelor de recompense, modelarea bugetelor de compensare şi scenarii de planificare a forţei de muncă.

Produsul a fost dezvoltat pe baza tendinţelor pieţei, a legislaţiei şi nevoilor specialiştilor de resurse umane. Acesta este disponibil în cloud şi este aplicabil oricărei industrii, fiind destinat atât organizaţiilor mari, cât şi celor mici. PwC România va continua dezvoltarea acestui instrument pentru a modela impactul organizaţional al deciziilor referitoare la planificarea forţei de muncă şi bugetarea resurselor umane.

“Înainte de pandemie, studiul Human Resources Technology realizat de PwC arăta că trei sferturi dintre companii vor să investească în soluţii de tehnologie în domeniul resurselor umane pentru a-şi îmbunătăţi procesele. Date fiind condiţiile determinate de perioada de lockdown şi pandemie, organizaţiile şi-au accelerat strategiile de digitalizare şi adoptă din ce în ce mai mult tehnologiile în domeniul fiscal şi HR, pentru a răspunde mai rapid schimbărilor din piaţa muncii, dar şi de ordin legislativ”, a arătat Ionuţ Sas, Partener, Lider People and Organization PwC România.

Aşadar, reţeaua PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close