Sosirea taifunului Maysak, se estimează că va fi “un dezastru major”

Foto: 9am.ro
0

Agenţia meteorologică japoneză a avertizat că taifunul Maysak se îndreaptă  spre partea sudică a arhipelagului nipon, iar meteorologii au avertizat cu privire la riscul producerii unui “dezastru major” în regiune, transmite luni DPA.

Maysak poate aduce valuri înalte, ploi torenţiale şi rafale violente de vânt care au potenţialul de a provoca “un dezastru major” în regiunea Okinawa, fiind cel de-al 9-lea taifun care a lovit Japonia. Este aşteptat, ca acest taifun să se intensifice până la viteze ale vântului de 252 km/h în apropierea insulei Okinawa, conform declaraţiilor făcute duminică de guvernatorul acestei insule, Denny Tamaki.

Astfel, începând de duminică după-amiaza (03:00 GMT) centrul furtunii se afla la sud de Okinawa şi se deplasa în direcţia nord-nord-vest cu 30 km/h, cu viteza vântului de 144 km/h, viteză care creşte în rafale până la 216 km/h.

Dar, meteorologii au avertizat cu privire la pericolul producerii de inundaţii şi alunecări de teren. Furtuna poate aduce până la 80 de milimetri de ploaie pe oră în unele părţi ale insulei Okinawa.

Din aceste motive, numeroase şcoli şi birouri publice se vor închide începând de luni după-amiază, iar zborurile din regiune au fost deja anulate, conform presei locale.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close