Spaţiile de birouri pot fi utilizate în proporţie de peste 90%

Foto: officesnapshots.com
0 7

În prezent, spaţiile de birouri pot fi utilizate în proporţie de peste 90%, în ciuda regulilor restrictive de siguranţă, una dintre soluţiile existente fiind implementarea unui nou concept, respectiv spaţiile pivot, susţin reprezentanţii JLL, companie specializată în servicii profesionale şi management al investiţiilor.

În acest sens companiile se confruntă, în prezent cu o provocare importantă în ceea ce priveşte amenajarea birourilor astfel încât să fie adaptate la „normalul” post-pandemic, respectiv să fie respectate măsurile de distanţare socială şi de protecţie a angajaţilor, dar în acelaşi timp să utilizeze într-o proporţie cât mai mare spaţiile existente, menţionează sursa citată.

„În industria imobiliară şi cea de amenajare a birourilor, acesta este un model de proiectare a spaţiilor comune astfel încât să fie multifuncţionale şi uşor de reorganizat în orice moment. În era coronavirusului şi a nevoii de a menţine distanţarea socială, aşa-numitul spaţiu pivot funcţionează cel mai bine pentru reproiectarea actualelor spaţii de birouri”, a declarat Cezar Florea, Managing Director Tetris Romania.

În contextul actual, reprezentanţii JLL susţin că amenajarea unui spaţiu pivot se bazează în primul rând pe mobilier. Printre elementele care pot fi utilizate pentru a oferi flexibilitate birourilor se numără scaunele simple cu spate înalt, birouri şi mese modulare, care pot fi combinate în diverse moduri, în funcţie de necesităţi, fotolii şi canapele modulare, „bariere” care separă diferite zone de lucru sub formă de plante, pereţi modulari, mobilier – customizat, ajustat la spaţiul existent.

„Sugerăm companiilor să se uite din nou la modul în care sunt organizate şi amenajate birourile şi să le adapteze în mod eficient la standardele şi aşteptările impuse de criza COVID-19. Spaţiile trebuie regândite, astfel încât locul de muncă să fie sigur, dar şi eficient, flexibil, modern şi estetic. Lucrul din afara biroului va fi din ce în ce mai des combinat cu lucrul de la birou. În aceste condiţii, birourile vor prelua rolul de ‘hub şi club’, ceea ce înseamnă că trebuie să fie transformate în medii de lucru care să favorizeze cooperarea, întâlnirile de afaceri şi sociale, care să faciliteze interacţiunile umane atât de necesare pentru a fi productivi şi creativi în afaceri”, a adăugat Cezar Florea, Managing Director Tetris Romania.

Dar studiile JLL arată că 58% dintre angajaţi îşi doresc să se întoarcă la birou, sentiment resimţit mai ales în rândul generaţiilor millenials. În timp ce se vorbeşte foarte mult despre munca la distanţă ca o nouă tendinţă conturată de Coronavirus, reactivarea spaţiilor de birouri este inevitabilă şi va lua amploare.

„Asistăm la o întorsătură naturală a evenimentelor. În timpul resticţiilor de circulaţie, adaptarea la sistemul de lucru la distanţă era o prioritate şi realitatea ne-a arătat că acesta este şi eficientă. Cu toate acestea, după câteva luni de lucru de acasă, angajaţii pierd pur şi simplu ocazia de a se întâlni la birou, de a lucra într-un spaţiu profesional de birouri şi într-un mediu de lucru organizat”, a spus Cezar Florea, Managing Director Tetris Romania.

Aşadar JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale şi de management al investiţiilor, dedicată domeniului imobiliar.

Compania JLL este parte a Fortune 500 cu venituri anuale globale de 18 miliarde dolari SUA, 300 de sucursale în 80 de ţări şi o echipă globală de mai mult de 93.000 de angajaţi, la finele lunii decembrie 2019.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata