Statul român va acorda tichete pentru masa de Paşte 2024

De Jurnalul Național Actuale Bani 312 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Vești bune pentru pensionarii din România care au venituri mai mici de 1.400 de lei. Statul român le va acorda tichete pentru masa de Paşte 2024. Astfel, cine mai sunt persoanele care vor putea să beneficieze de acest ajutor și care este suma dată de stat!

Tichete pentru masa de Paşte 2024.

În cadrul acestoe ajutoare, pensionarii care au venituri mai mici de 1.400 de lei, persoanele de 65 de ani și persoanele fără adăpost, sunt cei care vor primi tichete din partea statului român.

Așadar, ajutorul de 250 de lei va fi acordat în șase tranșe. În acest an, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acest sprijin. Aceste tichete au rolul de a le face viața mai bună pensionarilor în timpul sărbătorilor pascale.

Practic, autoritățile au întocmit deja listele cu românii care vor putea beneficia de acest ajutor în preajma sărbătorilor pascale. De precizat că cei care vor să beneficieze de aceste sume trebuie să depună o cerere în acest sens. Însă există și anumite condiții impuse. Autoritățile au publicat lista cu produsele pe care le pot cumpăra cu acești bani.

Beneficiarii trebuie să depună cerere înainte

Spre exemplu, la Slatina, perioada de primire a cererilor pentru tichetele pentru masa de Paște 2024 este 19 februarie – 15 martie.

Astfel, „În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a declarat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Care sunt categoriile de români vor putea primi acești bani:

-românii cu handicap grav, accentuat și mediu care au venituri de până în 1.400 de lei
-pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri de până în 1.400 de lei
-persoanele de peste 65 de ani care beneficiază de venitul minim de incluziune
-persoanele fără adăpost.

Ce vor putea cumpăra românii cu tichetele pentru masa de Paște:

-produse alimentare
-articole de curăţenie
-igienă personală sau a locuinţei
-medicamente
-haine
-încălțăminte.

Când intră banii pe cardurile sociale în februarie?

La începutul lui februarie 2024, ministrul Adrian Câciu anunța că aceste carduri sociale vor fi încărcate cu cei 250 de lei din data de 16 februarie. Potrivit acestuia, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acești bani, în cursul anului 2024. Sprijinul de 250 lei se acordă o dată la două luni, în şase tranşe egale.

Anul trecut, banii pentru alimente au intrat pe card între data de 10 și 15 a fiecărei luni. În următoarele luni, banii vor intra pe carduri astfel:

aprilie
iunie
august
octombrie
decembrie.

 

Sursa – playtech.ro