Studiul arată că vizitele la camera de urgență au crescut brusc pentru tinerii aflați în suferință mintală

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 222 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Vizitele copiilor, adolescenților și tinerilor adulți în camerele de urgență legate de sănătatea mintală au crescut din 2011 până în 2020, potrivit unui raport publicat luni în Jurnalul Asociației Medicale Americane. Cea mai mare creștere a fost pentru vizitele legate de sinucidere, care au crescut de cinci ori. Descoperirile au indicat o nevoie „urgentă” de servicii extinse de criză, potrivit echipei de cercetători și medici care a publicat raportul.

Cercetarea, extrasă din datele din Sondajul de asistență medicală ambulatorie a Spitalului Național, a analizat numărul anual de vizite la urgențe legate de sănătatea mintală de către persoane între 6 și 24 de ani. Din 2011 până în 2020, cifra a crescut de la 4,8 milioane la 7,5 milioane, a constatat echipa, perioadă în care numărul total de vizite pediatrice la urgențe a scăzut. De fapt, proporția vizitelor la urgențe pentru probleme legate de sănătatea mintală s-a dublat aproximativ, de la 7,7 la sută la 13,1 la sută.

Numărul de vizite a crescut pentru multe afecțiuni, inclusiv tulburări de dispoziție și comportament, consumul de substanțe și psihoză. Dar creșterea problemelor legate de sinucidere a fost cea mai pronunțată, crescând la 4,2% din toate vizitele pediatrice la urgențe în 2020, de la 0,9% în 2011.

De ce contează

Un număr tot mai mare de copii și adolescenți se confruntă cu suferința psihică, dar sistemele medicale nu au ținut pasul. Opțiunile de tratament insuficiente și disponibilitatea îngrijirilor preventive determină multe familii să caute ajutor în camerele de urgență, care sunt prost echipate pentru a face față problemelor legate de sănătatea mintală. O investigație recentă a New York Times a constatat că sute de tineri dorm în camerele de urgență în fiecare noapte, în timp ce așteaptă plasarea în programe de tratament adecvate.

„Va fi necesar un angajament național dedicat pentru a aborda lacunele”, a conchis documentul JAMA.

fundal

Timp de multe decenii, infrastructura medicală a națiunii a fost construită pentru a servi tinerilor care se confruntă cu infecții, oase rupte și alte răni suferite în accidente. Chiar dacă aceste probleme rămân, a avut loc o schimbare semnificativă în natura afecțiunilor suferite de copii, adolescenți și adulți tineri. În 2019, Academia Americană de Pediatrie a emis un raport menționând că „tulburările de sănătate mintală au depășit condițiile fizice” ca fiind cele mai frecvente probleme care provoacă „deteriorări și limitare” în rândul adolescenților.

Pregătirea medicilor pediatri nu a ținut pasul, iar camerele de urgență sunt concepute pentru a tria pacienții, nu pentru a servi ca unități de psihiatrie, chiar dacă opțiunile de tratament în spital și ambulatoriu s-au erodat.

Ce urmeaza

Investigația JAMA descrie o „nevoie critică” de a extinde opțiunile de tratament în afara spitalului, inclusiv programe în școli și mai multe centre de ambulatoriu și clinici de îngrijire urgentă, cu servicii non-stop. Legislatorii din unele state și la nivel federal explorează modalități de extindere a acoperirii pentru a face față riscurilor în schimbare cu care se confruntă tinerii.

Sursa – www.nytimes.com