Tărâmul ciocolatei franceze din Damville. Urmăriți care este secretul acesteia

95

Haideți să pășim împreună spre regatul ciocolatei. Este vorba despre Normandia, o zonă din nordul Franței, mai puțin cunoscută de populație românilor, dar care cu timpul a început să evolueze. Nu ne referim la obiective și atracții turistice, ci la ciocolată. Această zonă este foarte recunoscută pentru producția de ciocolată.

Cea mai bună ciocolată din lume se creează în Damville. Aici, un francez pe nume Marc, se ocupă cu preluarea afacerii familiei sale, pe care au clădit-o preț de o viață.

„Istoria companiei este de 70 de ani. A fost creată de către bunicii mei, patisieri. Ei au pornit împreună, de la bucătăria lor proprie, iar compania s-a dezvoltat în timp. Noi ne-am dorit întotdeauna să păstrăm acest spirit artizanal, am dezvoltat compania pentru a permite ca oamenii să aibă, la un preț accesibil, o ciocolată de calitate”, a declarat Marc Cluizel

Totul a început în anul 1948 când bunicul lui Marc împreună cu soția acestuia au început să facă praline. În doar trei ani, pralinele celor doi au ajuns să fie extrem de apreciate pe rafturile tuturor magazinelor luxoase din Paris.

„Bunicul meu a fost tehnician, tatăl meu a fost tehnician, eu sunt tehnician, Pe scurt, trei generații de chefi, deci avem o adevărată meserie. Nu e vorba doar de procesul în sine ci și de utilaje, pentru că noi fabricăm şi propriile noastre echipamente. Apoi e tot ceea ce ține de creație, inventivitate, creăm multe produse, creăm aproximativ 200 de produse pe an. Am fost primul manufacturier care a lucrat direct cu plantatorii de cacao, primul care a făcut ciocolată cu un procent de cacao mai mare de 70%, deci inventivitatea este a doua noastră natură”, a mai povestit Marc

Aceștia folosesc ingrediente 100% naturale, iar conținutul de zahăr din produsele acestora nu trece niciodată de 1%. Și asta deoarece folosesc 160 de tone de boabe de cacao ce au fost cultivate în țări precum Mexic, Columbia, Madagascar sau Papua Noua Guinee.

„De exemplu, toate produsele pe care le fabricăm conțin un angajament scris, referitor la selecția de materii prime. Eu nu spun niciodată că noi fabricăm cea mai bună ciocolată din lume, ci spun că noi avem ciocolata cea mai onestă, cea mai. respectuoasă”, ne-a explicat producătorul de ciocolată

Este de asemenea și cea mai sănătoasă ciocolată, după cum specialiștii. Și acest lucru pentru că ciocolata de plantație are beneficii foarte mari asupra sistemului cardiovasculare. Mai mult, antioxidanții au efecte benefice și asupra ficatului și în plus, nivelului stresului scade considerabil.

Pentru a alege cea mai bună ciocolată din magazine, țineți minte ca pe eticheta acesteia să scrie că procentul de cacao să fie de 70%.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata