Timiş: Mitropolitul Ioan al Banatului i-a cerut ministrului Vela ca prefecţii să aibă la dispoziţie un fond de urgenţă

0 108

Mitropolitul Ioan al Banatului i-a propus ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, aflat vineri la Timişoara, ca prefecţii să aibă la dispoziţie un fond minim de urgenţă, la fel cum are şi premierul, pentru situaţii extreme sau calamităţi, dar şi câte un spaţiu din clădiri dezafectate ale MApN, în acelaşi scop.

Ministrul Marcel Vela a afirmat că MAI intră în luna ianuarie în proces de reorganizare şi eficientizare şi că va ţine cont de această sugestie.

Mitropolitul s-a referit în acest sens la recentul caz în care zeci de locatari intoxicaţi în urma unei deratizări cu substanţe letale au fost evacuaţi, Biserica oferind locuri de cazare în mănăstirile din judeţ.

„Prefecţii sunt instalaţi, dar am constatat că nu întotdeauna au toate pârghiile pentru a rezolva unele probleme. Eu aş face o propunere nu doar pentru Timişoara, ci ar fi bine să fie în toată ţara. Să fie în subordinea MAI o clădire, sunt atâtea clădiri militare dezafectate care ar fi bine ca măcar în marile oraşe o astfel de clădire să fie dotată cu un minimum necesar, un pat, un robinet cu apă pentru astfel de momente critice neprevăzute, cazuri de calamităţi, care nu vin la miezul zilei, ci noaptea. Dacă este posibil, aşa cum la Guvern premierul are un fond la dispoziţie, nu ştiu de ce nu ar avea şi prefectul un minim fond ca în acel moment critic să poată cumpăra o sticlă de apă, o pâine. Celelalte instituţii din subordine acţionează fiecare pe specific, foc, apă, dar nimeni nu poate poate face licitaţie în momentele de criză pentru a cumpăra apă, pâine. Eu aş zice să aveţi încredere în prefecţii pe care ni-i prezentaţi şi să aibă un minim fond pentru intervenţie în momente critice. Aceste clădiri ale armatei care se degradează ar fi bine ca una să fie pentru evenimente neprevăzute, explozii, mai ales iarna, sunt situaţii foarte dificile. Noi le-am oferit locuri cazare şi alimente la…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata