Top 5 activități extreme în România pe care le poți practica în concediu

33

Se apropie concediul și te-ai plictisit de banalul mers la munte și atât? Vrei să faci ceva care îți va arăta cât de încrezător poți fii? Atunci, îți propunem să urmărești exemplele noastre de activități care vor reuși să te scoată din zona ta de confort și te vor ajuta să simți mai multă adrenalină și mai puțină plictiseală.

1. La Palma, cea mai lungă tiroliană din România

Tiroliana „La Palma” este situată în comuna Sucevița, județul Suceava. Instalația se întinde pe o lungime de 1,1 kilometri și o diferență de aproximativ 100 de metri. Viteza cu care coboară un om poate să ajungă și la 100 km/h. Prețul unei astfel de călătorii este de 35 de lei.

2. Bungee jumping la Cheile Râșnoavei – sărituri în gol de la 140 de metri.

La Cheile Râșnoavei descoperi mai multe activități extreme. Una dintre cele mai cerute este instalația de bungee jumping situată la 140 de metri înălțime, reprezentând una dintre cele mai înalte din Europa. Prețul unei astfel de sărituri este de 100 de euro. Ca să poți face asta, va trebui să faci o rezervare cu câteva zile înainte. Trebuie să porți haine cât mai lejere, iar încălțămintea trebuie să fie scurtă, ca să nu acopere gleznele. În plus, trebuie să ai la tine un act de identitate. Greutatea maximă este de 95 kg.

3. Rafting pe râul Jiu

În România, chiar dacă pare greu de crezut, chiar poți face rafting pe mai multe râuri, dar numai patru dintre acestea sunt considerate a fi cele mai bune pentru acest sport: Olt, Jiu, Bistrița și Buzău. Dacă vrei să ai parte de o experiență cu adevărat extremă, optează pentru defileul Jiului. Cel mai indicat sector pentru rafting, chiar dacă este greu, este porțiunea de 12 kilometri situată între Livezeni și Bumbești Jiu (munții Vâlcan și Parâng).

4. Baia de Fier, hamace atârnate la 200 de metri altitudine

Te ține să te legeni într-un hamac deasupra unei prăpastii? Într-o regiune pitorească de la Baia de Fier, în apropiere de Peștera Muierilor, iubitorii de senzații extreme se cațără pe stânci, după care își prind hamacele de cabluri și le poziționează la mijloc, între acestea.

5. Skigymes, primul bob pe șine din România

Acest complex este localizat în valea Ghimeșului, pe drumul național DN12A, care unește Miercurea-Ciuc cu Comănești, în apropiere de râul Trotuș. De la Brașov, vei parcurge o distanță de circa 2 ore. Pista de bob funcționează în fiecare zi în intervalul orar cuprins între 9:00 și 21:00. Greutatea maximă admisă este de 150 de kg. Prețul este de 12 lei pe tură pentru copiii sub 14 ani și 15 lei pe tură pentru un adult.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata