Dezastru de proporții în lacul Colibița. Proprietarii de pensiuni și-au construit canalizări și își deversau deșeurile în lac! Autoritățile nu au rămas indiferente

0 178

Un real dezastru ecologic s-a produs în urmă cu puțin timp, chiar în lacul Colibița. Totul a luat amploare după un reportaj realizat de către Știrile Pro TV chiar în acel loc. După ce imaginile reportajului în care se prezenta dezastrul natural au fost difuzate, s-au sesizat și autoritățile. Din cele aflate, proprietarii pensiunilor și-au construit singuri canalizări, asta însemnând că toate deșeurile erau vărsate în lac.

După scurt timp, autoritățile au declarat stare de urgență. Dezastrul ecologic în Lacul Colibița a fost declarat! Miercuri, 6 martie reprezentanții de la instituțiile competente s-au dus pe malul acestui lac și au încercat să afle umblând din poartă în poartă cine sunt persoanele vinovate. S-ar părea că deșeurile ar ajunge în lac de mai mulți ani de zile pentru că oamenii și-au construit de unii singuri țevi de canalizare. Autoritățile au verificat de asemenea și dacă acest lucru se întâmplă și de la proprietățile din vecinătate, până în lacul Colibița.

Din nefericire, de frică că ar putea fi trași la răspundere sau acuzați, oamenii și-au încuiat porțile iar oamenii legii nu mai au cum să afle niște răspunsuri. Autoritățiile nu pot intra în curțile oamenilor fără un acord ceea ce înseamnă că nimic cu poate stopa dezastrul ecologic.

Se crede că această situație ar fi fost una cunoscută încă din anul 2014. La acea vreme, s-a instituit o comisie care a verificat exact situația la prefectura din Bistrița. Nu s-a dat nici o amendă, deoarece în mod oficial nu a fost nimic descoperit.

Activiștii din mediu susțin că situația este una extrem de dramatică. A fost dispus un control în regim de urgență la Acumularea Colibita de către Directorul General al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu.

„În urma unor informații apărute în spațiul public, conform cărora proprietarii unor imobile situate în arealul Acumulării Colibița își deversează apa menajeră în lac, directorul general al Apelor Române, Victor Sandu, a dispus efectuarea unui control, în regim de urgență, de către Inspecția Bazinală a Apelor (IBA). De asemenea, directorul general al ANAR a cerut echipei de control ca la finalul acțiunii să prezinte raportul de control și propuneri de măsuri”, au declarat reprezentanții A.N. Apele Române, conform stirileprotv.ro.

Sursa: ciao.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x