Tradiții neobișnuite de Crăciun din întreaga lume

De Jurnalul Național Cultură Externe Lifestyle Utile 240 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
În lume sunt multe tradiții inedite de Crăciun, unele chiar ciudate, precum mersul la saună cu familia sau împodobirea bradului cu pânze de păianjen.

Astfel, în Islanda, 13 Moși Crăciuni, asemănători unor troli, vizitează copiii înainte de Crăciun, pe parcursul a 13 nopți. Ei lasă daruri pentru copiii cuminți și cartofi stricați pentru cei obraznici, scrie Digi24.

În locul lui Moș Crăciun, copiii din Italia o așteaptă pe Befana, o vrăjitoare prietenoasă care aduce jucării și dulciuri pe 5 ianuarie.

Germanii ascund o bucată de murătură în pomul de Crăciun, iar primul copil care o găsește primește un mic cadou.

În locul bradului, în Noua Zeelandă se împodobește un arbore ornamental, cu o coroană bogată de flori roșii.

Ucrainenii împodobesc pomul de Crăciun cu pânze de păianjen și păianjeni artificiali, în locul globurilor.

În capitala Venezuelei, Caracas, oamenii merg la slujba din Ajunul Crăciunului într-un mod neobișnuit. Parcurg drumul până la biserică pe role.

În Norvegia nu se face curățenie înainte de Crăciun. Toate măturile sunt bine ascunse, pentru a nu fi furate de vrăjitoare.

În Guatemala, după curățenia din ajun, în fiecare cartier se formează o grămadă imensă de gunoi. În vârful ei se pune o figurină ce-l reprezintă pe diavol. Apoi, grămezii i se dă foc.

În Ajunul Crăciunului, o tradiție foarte veche din Estonia este ca familiile să meargă la saună împreună.

În Marea Britanie, fiecare membru al familiei trebuie să amestece în budinca de Crăciun în sensul acelor de ceasornic, punându-și în același timp o dorință.

Etiopienii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. În această zi, oamenii poartă haine albe, iar bărbații joacă ganna – un joc rapid, în care se folosesc crose și mingi de lemn.