Tulcea: Doar 4,6% din navele de croazieră anunţate la începutul anului au ajuns în Deltă

24

Din cele aproape 280 de nave de croazieră fluvială programate, la începutul anului să acosteze în porturile tulcene, prin intermediul unei societăţi comerciale, doar 13 au ajuns sau vor ajunge la destinaţii, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul societăţii, Vasile Radu.

Datorită pandemiei cu noul coronavirus s-a ajuns în această situaţie, dar directorul Radu a afirmat că în lunile iulie şi august în judeţ au ajuns nouă nave, în timp ce luna aceasta urmează să se mai înregistreze alte patru acostări.

„Navele de croazieră au doar jumătate din oaspeţii pe care-i aveau anul trecut, astfel încât să asigure măsurile de distanţare fizică. Pe navele cu care fac excursii în Deltă, turiştii nu sunt lăsaţi decât pe puntea exterioară şi există o distanţă suficientă astfel încât prin numărul de pasageri care beneficiază de serviciul turistic se valorifică doar jumătate din capacitatea navei”, a menţionat directorul societăţii tulcene.

În acest context, firma a păstrat numărul angajaţilor din extrasezon, respectiv 60, şi în perioada sezonului estival, şomajul tehnic şi creditele bancare asigurând personalul minim necesar funcţionării complexului.

„Pe navele de croazieră fluvială sunt dotări speciale, iar fiecare turist este testat şi înregistrat în registrele de la bordul navei. Dacă ar fi o problemă pe o navă de croazieră, turiştii nu ar mai fi preluaţi de noi, pentru că ar fi carantinaţi”, a precizat directorul Vasile Radu.

În trecut, în luna septembrie, operatorii turistici participau, anual, la târguri de turism în care se încheiau primele precontracte pentru anul următor, însă anul acesta nu se ştie nimic de aceste evenimente.

„Nimeni la ora actuală, având în vedere evoluţia fenomenului COVID, nu va putea decide ca va face în sezonul următor”, a precizat directorul Radu Vasile.

Cu 17 ani în urmă, societatea pe care o conduce a încheiat primele contracte de asigurare de servicii de turism pentru călătorii de pe navele de croazieră fluvială, iar în primul an numărul acestor nave a fost de 120, spune acesta.

În plus, alte trei societăţi comerciale din judeţele Tulcea şi Constanţa mai asigurau servicii pentru navele de croazieră fluvială care ajungeau astfel, în porturile tulcene.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata