Un adolescent de 14 ani a terorizat o comună din Bihor.

De Jurnalul Național Actuale Justiţie 169 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Un băiat în vărstă de 14 ani a terorizat o întreagă comună din Bihor, după ce, în ultimele luni, a spart opt case și a furat peste 90.000 de lei. Autoritățile l-au reținut pe adolsescent pentru 24 de ore și au recuperat numai o parte din suma furată.

Astfel că, un adolescent de 14 ani a terorizat o comună din Bihor. În ultima perioadă băiatul a spart opt case de unde a sustras peste 90.000 de lei. Autoritățile au recuperat numai o parte din suma furată și l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore.

Mai mult, tănărul este din localiateta Holod și de fiecare dată el a ales să jefuiască casele consătenilor săi, care sunt plecați la muncă în străinătate.

„Nu mai ştim ce să facem, în casa mea a intrat de două ori, a spart şi casa surorii mele”, a precizat Daniel, unul dintre păgubiți.

Se pare că micuțul hoț nu s-a mulțumit cu prada obținută din casa lui Daniel și s-a gândit să ”facă curățenie” și în locuința surorii lui, care a urmărit „live” întreaga scenă, după ce a fost avertizată de sistemul de protecţie al imobilului.

Din această casă spaima din Holod a furat suma de 7000 de euro, pe care a cheltuit-o la diverse chefuri cu prietenii, restaurante și haine. În plus, acesta a postat pe internet imagini în care apare îmbrăcat în hainele celor păgubiți, dar și cu sumele de bani furate din casele lor.

„A văzut pe camere cum ia cheia şi umblă prin curte, sare peste gard. A şi vorbit cu el, i-a spus să lase cheia, dar i-a râs în nas. Efectiv nu mai ştim ce să facem, ne-am plâns şi primarului, că, fiind minor, Poliţia spune că nu-i poate face nimic”, a mai adăugat Daniel.

Autoritățile locale susțin că nu au ce să îi facă adolescentului

De asemenea, primarul comunei Holod, Sandu Săsăran, spune că a încercat de mai multe ori să rezolve această problemă cu şeful Postului de Poliţie din zonă, dar acesta din urmă i s-a plâns edilului că nu are pârghii pentru a-l opri pe hoţ pentru că e minor.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce publicația Bihoreanul s-a interesat de caz, spaima din Holod a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii din comună și a fost acuzată de furt calificat.

Acum, adolescentul este suspect în 8 dosare penale privind spargeri de locuinţe, iar în 5 dintre cazuri poliţiştii au dovezi certe că este autorul faptelor.

„Din prejudiciul provocat, polițiștii bihoreni au recuperat, până în prezent, aproximativ 56.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

TAGGED: , ,