Un cuplu rus va fi expulzat din Bali din cauza unei fotografii

De Jurnalul Național Externe Turism 124 citiri
2 min citire
O influenceriţă rusă şi partenerul ei vor fi expulzaţi de pe insula indoneziană Bali din cauza unei fotografii nud a tinerei femei realizate sub un copac sacru, încălcând în acest fel normele culturale locale, a transmis vineri un oficial al serviciilor de imigraţie indoneziene.

Astfel, Alina Fazleeva, care are mii de urmăritori pe Instagram, a pozat nud sub un banian vechi de 700 de ani aflat la un templu din districtul Tabanan, notează Agerpres.Fotografia, care a fost făcută de soţul ei, Andrei Fazleev, a fost postată pe Instagram unde a devenit virală, stârnind indignare în rândul populaţiei hinduse locale.

„S-a stabilit că ambii au desfăşurat activităţi care pun în pericol ordinea publică şi nu respectă normele locale”, a declarat pentru presă Jamaruli Manihuruk, şeful serviciilor de imigraţie din Bali. Cuplul „va fi sancţionat prin expulzare”, a precizat el.

Aşadar, celor doi ruşi li se va interzice intrarea în Indonezia timp de cel puţin şase luni şi, mai mult, vor trebui sa participe la o ceremonie de purificare la locul sacru, în conformitate cu credinţele locale, a mai precizat el.

Alina Fazleeva şi-a cerut scuze pe contul ei de Instagram, recunoscând că a făcut „o mare greşeală”.

„Există multe locuri sacre în Bali şi nu toate sunt marcate ca atare, aşa s-a întâmplat în cazul meu”, a adăugat ea, subliniind că „este foarte important să tratăm aceste locuri şi tradiţii cu respect”.

Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a atenţionat că administraţia sa nu va mai tolera turiştii care nu respectă cultura locală, unde religia hindusă este predominantă.

Aproximativ 200 de persoane au fost expulzate de pe insula Bali, o importantă destinaţie turistică, pentru încălcarea regulilor anti-COVID.