Un drog consumat frecvent de tineri are efecte uimitoare asupra cancerului.

Un celebru oncolog român solicită autorităților legalizarea canabisului în scop medical. Zeci de țări din întreaga lume permit în acest moment folosirea canabisului în faze terminale pentru efectul său calmant.

Astfel că, medicul Patriciu Achimaș Cadariu, managerul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj Napoca, cere autorităților legalizarea canabisului medical. Acesta precizează că nu trebuie ignorată „nicio soluție care s-a dovedit funcțională” în cazul pacienților bolnavi de cancer, conform retetesivedete.ro.

De asemenea, medicul Patriciu Achimaș Cadariu  insistă pentru legalizarea prescripțiilor de medicamente calmante pe bază de canabis, arătând că „medicina alopată, cea modernă, se bazează pe dovezi. Nu este vorba despre emoții, ci despre a practica o medicină a timpurilor noastre”.  Zeci de țări din întreaga lume permit în acest moment utilizarea canabisului în cazul bolnavilor de cancer în faze terminale.

Mai mult decât atât, un proiect de lege depus în urmă cu trei ani prevedea că bolnavii de cancer în fază terminală să aibă acces inclusiv la calmante pe bază de canabis cu prescripție de la medicul specialist, utilizând un formular special (ca în cazul morfinei). Proiectul a rămas blocat în Parlament. După ce a trecut de Senat, proiectul nu a mai ajuns la vot în Camera Deputaţilor, primind un punct de vedere nefavorabil din partea Ministerului Sănătăţii.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata