Un gigant din Germania intenţionează să cumpere o companie din România

De Jurnalul Național Actuale Companii 285 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Pentru posesorii de automobile vestea ar putea fi una îmbucurătoare. Pe de altă parte concurența va intra în alertă, având în vedere că vorbim de gigantul din Germania care cumpără o companie din România în acest segment adresat automobilelor.

Piața produselor din piele de interior pentru automobile

Pentru cei care știu despre ce este vorba, piața produselor din piele de interior pentru automobile se ridică la 34,94 miliarde de dolari în 2023, după primele 9 luni.

 

O Cerere în creștere pentru un design ușor și o eficiență optimizată, asigurând în același timp confortul șoferului și al pasagerilor, este factorul cheie care ajută la creșterea pieței de piele pentru interior auto.

Producătorii de automobile folosesc piei sintetice în componentele interioare ale vehiculelor, cum ar fi volanele și panourile de ușă, datorită cererii în creștere de interioare de vehicule cu aspect estetic.

Scaunele auto, de exemplu, joacă un rol integral în reducerea greutății totale a unui vehicul și în îmbunătățirea eficienței combustibilului.

În plus, se așteaptă ca preferința tot mai mare a consumatorilor pentru stil și confort, precum și pentru siguranță, să alimenteze cererea de piele pentru interiorul automobilelor.

Printre liderii acestei piețe se află și compania germană Bader, de altfel acesta este gigantul din Germania care cumpără o companie din România.

Bader, gigantul din Germania care cumpără o companie din România

Într-o industrie în plină creștere în acest an, nemții de la Bader au o istorie de cel puțin 150 de ani în acest domeniu.

Compania a dezvoltat și produs materiale naturale din piele pentru interioarele automobilelor, fiind unul dintre cei mai importanți producători internaționali de piele de calitate superioară pentru industria auto.

La această oră, gigantul din Germania are 5 linii de producție pe continetul american, 4 în Europa, o line de producție pe continetul african, și alte patru în Asia.

Cele patru subsidiare europene sunt în Ucraina, la Horodoc, și în Bulgaria, la Ruse, în Polonia, la Boleslawiec și în Germania, la Göppingen.

Anunțul de intrare pe piața românească, prin achiziția celor de la Coindu România, îi va mări numărul angajaților, având în vedere că firma românească are în acest moment peste 800 de angajați.

Coindu România, partener Renaul, BMW, VW și alte mari branduri

Compania mamă a Coindu România, portughezii de la Coindu, a luat decizia suprizătoare de a-și vinde activele românești, fabrica fiind situată la Arad, producând tapițerii auto și diferite componente de interior pentru automobile.

În contextul de producţie, compania a avut doar anul trecut afaceri de peste 300 de milioane de lei, fiind în creștere, și cu un profit, conform Profit.ro, de 16, 6 milioane de lei. Majoritatea produselor de aici merg către nume mari din industria auto, de la Renault, la BMW, Mercedes sau VW.

 

De cealaltă parte, Bader, gigantul din Germania, are peste 12.000 de angajați în toate liniile sale de producție, de pe toate continentele, la care se vor adăuga și cei peste 800 de angajați de la fabrica arădeană.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: