Un student și-a deschis prima afacere! Dorul de plăcinte l-a făcut să aibă propria patiserie

0

Dorul de casă și mai ales de plăcinte l-a făcut să-și deschidă o afacere profitabilă. Este vorba despre un student din Republica Moldova care s-a mutat în România. Acesta a învățat de la mama sa zeci de rețete și așa a cucerit guvernanții care s-au hotărât să îl ajute cu finanțarea afacerii cu 200 de mii de lei, cu ajutorul unui program numit StartUp-Nation. În acest an, au aplicat pentru acest ajutor de la stat peste 30 de mii de antreprenori. Cele mai de succes idei de afaceri care încep prin acest program de finanțare sunt patiseriile.

Produse tradițional moldovenești, plăcintele bine crescute și coapte, cu blatul nici prea gros nici prea subțire, cu umplutura cât mai naturală, au devenit o noutate delicioasă pentru românii din Iași. Aceștia vin unii după alții pentru a gusta bucatele făcute în noul laborator al lui Iurie Mitrea, studentul din Republica Moldova care a dat startul acestei afaceri.

„Fiind din Republica Moldova şi făcând facultatea aici, la Iaşi, duceam lipsa plăcintelor de acasă. Făcute de mama, făcute de bunici. Şi totdeauna mă gândeam, oare de ce la Iaşi nu sunt plăcintele cu care sunt eu obişnuit din copilărie”, a spus acesta.

Dorul de produsele proaspete ale mamei sale l-au dus cu gândul spre a-și deschide propria afacere. Doar că nu avea banii necesari. S-a apucat astfel să lucreze la proiectul pentru programul StartUp Nation în care a implicat rețetele mamei sale și a câștigat 200.000 de lei, bani nerambursabili. Acesta a investit în aparatura necesară și a făcut prima angajare, pe mama lui.

„Un mare ajutor mi-a fost mămica, pentru că chiar şi acum mama este în bucătărie. Ea este motorul afacerii şi datorită ei am reuşit să iniţiez această afacere”, a mai adăugat studentul antreprenor.

Pentru a prepara plăcintă moldovenească ca la carte, este nevoie de multă îndemânare și multă dragoste. Aluatul se realizează din apă, sare, făină și se întinde până ce devine foarte subțire. Umplutura se realizează din brânză sărată cu mărar sau alte condimente sau chiar și cu fructe.

Sursa: observator.tv

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata