Unele rase de câini se comportă mai mult ca niște însoțitori umani, decât ca animale de companie

4 min citire

Inrolare trafic.ro
Cînd vine vorba de câini, fie că este vorba de un Golden Retriever, care îți oferă alinare atunci când ești deprimat, sau de un Border Collie care rezolvă probleme complexe, aceste rase de câini se comportă adesea mai mult ca niște însoțitori umani, decât ca animale de companie, precizează Whatcanmydogeat.

 Rasele remarcabile, care au un mod ciudat de a se conecta cu oamenii

Golden Retriever

Câinii din rasa Golden Retriever sunt empatici și par să înțeleagă emoțiile umane. Adesea, glindesc comportamentele stăpânilor, de la așezarea pe o canapea, ca un om, până la modul de a-și mângâia stăpânul când este deprimat.

Pudelii

Pudelii sunt cunoscuți pentru inteligența lor și învață rapid comportamentele umane. Pot învăța comenzi și trucuri complexe, acționând mai mult ca un partener uman, decât ca un animal de companie.

Labrador retriever

Sunt foarte sociabili și se bucură să facă parte din familie. Au talentul de a mima activitățile umane, fie că este vorba de a transporta obiecte, așa cum ar face un om, sau de a încerca să „vorbească” cu lătrat și scânceli expresive.

Beagle

Beagle sunt curioși și fini observatori, imitând adesea acțiunile stăpânilor. Pot învăța să deschidă ușile, să aducă obiecte specifice și chiar să încerce să-și comunice nevoile într-un mod foarte asemănător omului.

Border Collie

Border Collie sunt incredibil de inteligenți și manifestă adesea abilități de rezolvare a problemelor, asemănătoare oamenilor. Sunt câini care pot înțelege sarcini complexe și se bucură să lucreze alături de tovarășii lor umani.

Boxeri

Boxerii sunt jucăuși și energici, manifestând frecvent expresii și comportamente asemănătoare oamenilor. Le place să se angajeze în activități cu stăpânii și pot sta în poziție verticală, pe mobilier, imitând postura umană.

Ciobănesc german

Ciobăneștii germani sunt câini dresați și adesea acționează ca parteneri ai forțelor de poliție. Abilitatea lor de a înțelege și de a urma comenzi complexe îi face să pară asemănători oamenilor.

Buldog francez

Bulldogii francezi sunt cunoscuți pentru comportamentele ciudate, asemănătoare omului. Le place să se relaxeze pe canapea, să se uite la televizor și adesea afișează unele expresii faciale asemănătoare omului.

Weimaraner

Câinii din această rasă sunt foarte atașați de familiile lor și adesea au comportamente asemănătoare oamenilor. Le place să fie implicați în activități de familie, pot fi foarte expresivi și le place să comunice cu proprietarii prin diverse sunete și gesturi.

Husky siberian

Sunt câini cunoscuți pentru modul de a se exprima, care, adesea, seamănă cu vorbitul. Au o gamă largă de expresii faciale și comportamente care îi fac să pară aproape umani, mai ales când încearcă să-și spună punctul de vedere prin „vorbire”.

Ciobănesc australian

Ciobăneștii australieni sunt incredibil de inteligenți și se angajează în activități care necesită abilități de rezolvare a problemelor. Pot prelua rapid emoțiile și comenzile umane, făcându-i să pară niște însoțitori umani.

Bișonii havanezi

Sunt cunoscuți pentru natura sociabilă și capacitatea de a forma legături puternice cu proprietarii. Adesea imită comportamentele umane, cum ar fi folosirea labelor pentru a se exprima, ceea ce îi face să pară niște oameni mici.

Sursa – www.capital.ro