UPDATE/Guvernul şi-a angajat răspunderea pe modificările la Ordonanţa de urgenţă 114/2018; sporul de condiţii grele va fi acordat ca în 2019

0

Guvernul şi-a angajat răspunderea, luni, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, asupra modificării OUG 114/2018.

„Proiectul de lege stipulează corectarea prevederilor legate de domeniul energetic, domeniul financiar-bancar, domeniul comunicaţiilor, domeniul fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri, exact cum cuprindea şi OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri până la chestiuni care sunt legate de diferite tipuri de reglementări”, a spus premierul Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

Premierul a explicat că au fost acceptate mai multe amendamente, între care unul vizează acordarea în continuare a sporului de condiţii grele în forma în care a fost acordat şi în 2019.

„Datorită faptului că această lege se adoptă în cadrul aceleiaşi proceduri de angajare a răspunderii Guvernului, afectează bugetul de stat şi legea plafoanelor, pe de-o parte; pe de altă parte, acest spor dat în vechiul sistem cu 15% raportat la salariul brut a făcut parte din contracte colective de muncă la nivel de ramură şi ar însemna, dacă schimbăm modul de acordare a sporului, să afectăm contracte colective la nivel de ramură. Am acceptat amendamentul care a fost formulat, şi anume acela de a continua acordarea acestui spor de condiţii deosebite, de condiţii vătămătoare, de condiţii deosebit de grele – indiferent cum se numeşte el – în forma în care a fost acordat şi pe anul 2019, şi anume 15% din salariul brut pe care îl înregistrează fiecare angajat al instituţiilor publice. Cuantumul sporului va fi la nivelul cuantumului care a fost acordat la nivelul lunii decembrie 2019”, a spus Orban.

El a arătat că a fost acceptat şi un amendament al USR care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor privind pensiile speciale pentru aleşii locali.

„Atât timp cât nu avem garanţia că actul normativ, ordonanţa de urgenţă privind…

Sursa News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close