Vești bune de la ANM privind prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru zilele de marți, miercuri și joi. Conform informațiilor transmise, vremea frumoasă revine în ţara noastră, temperaturile maxime ajungând până la 23 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo de marți, 5 aprilie

Astfel că, marți, 5 aprilie, vremea va fi frumoasă în România. În nord-vest, nord, centru și nord-est, cerul va fi înnorat și vor fi pe suprafețe mici precipitații slabe sub formă de ploaie, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă.

În plus,vântul va avea intensificări în Carpaţii Orientali, în special la altitudini mari, unde rafalele de vânt vor depăși 80 km/h, local, în restul masivelor montane rafalele de vânt vor avea viteze mici.

De asemenea, temperaturile maxime vor fi între 9 și 19 grade, iar temperaturile minime vor fi între -3 și 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiuni vor fi condiții de brumă.

În Capitală, vremea va fi frumoasă marți, 5 aprilie, valorile termice sunt normale pentru începutul lui aprilie. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 18 grade, iar minima va fi de 2…4 grade, conform informațiilor transmise de ANM.

 

Cum va fi vremea miercuri, 6 aprilie

În data de 6 aprilie, valorile termice vor continua să crească în România, vremea devenind extrem de caldă pentru începutul lui aprilie în sud şi sud-est.

Cerul va fi senin, dar în nord-vest, nord și centru cerul va fi înnorat. Noaptea aria nebulozității și a ploilor se va extinde treptat și va cuprinde jumătatea de sud-vest a României.

De asemenea, pe crestele Carpaților Meridionali se va semnala lapoviță sau ninsoare. În depresiunile din estul Transilvaniei, izolat, se va produce brumă. Pe areale mici se va forma ceață.

În plus, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari. Temperaturile maxime vor fi între 13 și 23 de grade, iar temperaturile minime vor fi între 2 și 12 grade.

În  Bucureşti, miercuri, 6 aprilie, vremea va fi frumoasă, extrem de caldă pentru începutul lui aprilie.

Maxima va fi de 21…22 de grade, iar minima va fi de 5…7 grade. Cerul va fi senin, înnorat seara. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo de joi, 7 aprilie

De asemenea, joi, 7 aprilie, cerul va fi înnorat și temporar va ploua în jumătatea de sud-vest a României și local în rest. În zona înaltă a Carpaților Meridionali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Ploile vor avea caracter de aversă, izolat pot fi cantități de apă mai însemnate, iar în extremitatea de sud-est descărcări electrice.

În plus, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în est, sud-est și sud-vest, iar noaptea în nord-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi între 9 și 19 grade, iar temperaturile minime vor fi între 3 și 9 grade. În Capitală, joi, 7 aprilie, cerul va fi înnorat ziua și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Maxima va fi de 14…16 grade, iar minima va fi de 5…7 grade.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata