Vodafone finanţează cu 20 de milioane de euro proiecte de dezvoltare a competenţelor digitale în 14 ţări

93

Compania Vodafone va finanţa, prin intermediul fundaţiei cu acelaş nume, cu 20 de milioane de euro, iniţiative locale privind dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor de utilizare a tehnologiilor digitale în 14 ţări, se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

Ţara noastră se numără, de asemenea, printre cele 14, în lista ţărilor incluse în noua iniţiativă sunt incluse astfel: Albania, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Spania, Turcia şi Marea Britanie.

Prin intermediul acestei iniative vor putea să beneficieze 16 milioane de cursanţi, până în anul 2025.

„Programele, derulate în parteneriat cu organizaţii de caritate şi ONG-uri, vor permite oamenilor să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile de utilizare a tehnologiilor digitale, obiectivul fiind acela de a ajunge la milioane de elevi din ciclurile primare şi gimnaziale, la persoane care nu sunt cuprinse în programe de educaţie sau formare, la persoane aflate în şomaj şi la persoane în vârstă. Acest anunţ coincide cu Ziua Internaţională a Educaţiei. Fundaţia Vodafone lucrează pentru a elimina decalajul de competenţe digitale, investind în programe pentru cursanţii din învăţământul primar şi gimnazial, care îmbină formarea faţă în faţă cu accesul la platforme digitale pentru a asigura perfecţionarea elevilor şi a profesorilor”, se menţionează în comunicat.

În contextul fundaţiei, până în prezent, s- a investit în programe menite să elimine decalajul de competenţe digitale, printre care: DigiCraft (Spania), Generation Next (Grecia, Albania), Coding for Tomorrow (Germania), Şcoala din Valiză (România), Şcoala Digitală (Ungaria) şi Mastere online (Olanda).

Din punct de vedere al tehnologiei, Fundaţia Vodafone îşi propune să îmbunătăţească abilităţile digitale şi pentru persoanele trecute de 65 de ani, în condiţiile în care măsurile de izolare şi distanţare socială impuse de pandemia COVID-19 a adâncit izolarea şi însingurarea acestei categorii de cetăţeni.

În momentul de faţă ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani fără acces la Internet variază de la 13% la 36% în ţări precum Irlanda, Luxemburg şi Republica Cehă. În acest sens, Fundaţia Vodafone anunţă că va derula în aceste ţări un program prin care îşi propune să ajute 880.000 de seniori, până în anul 2025.

Compania Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa, este cel mai mare furnizor de servicii Internet of Things (IoT) din lume.

Iar Fundaţia Vodafone, înfiinţată în anul 1991, se află în centrul unei reţele de programe de investiţii sociale globale şi locale. Programul Connecting for Good al Fundaţiei combină acţiunile caritabile cu tehnologia pentru a face diferenţa în lume.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata