Voiculescu: ordinul privind înmormântările va conţine toate solicitările reprezentanţilor cultelor

108

Joi 8 aprilie, an curent, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că ordinul privind modul în care vor putea fi organizate înmormântările este în lucru iar „cel târziu” vineri va fi semnat, el conţinând toate modificările solicitate de reprezentanţii cultelor.

În contextul pandemic, Voiculescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor la Ministerul Sănătăţii despre modificarea ordinului de ministru care reglementează accesul acestora la pacienţii cu COVID-19 care sunt internaţi în spital şi despre organizarea înmormântărilor.

„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările care au fost solicitate de către reprezentanţii cultelor. Va conţine de asemenea câteva modificări, câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le consideră necesare. Vorbim despre măsuri de protecţie. (…) O reglementare valabilă de aproape un an de zile. Este vorba despre protejarea sănătăţii oamenilor şi anume a celor care sunt implicaţi direct în tot ce întâmplă înainte de înmormântare şi în timpul înmormântărilor. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului şi vor fi de asemenea câteva reguli care trebuie respectate”, a spus Voiculescu după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata