Vox Property Group contractează o finanţare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank

109

Dezvoltatorul imobiliar Vox Property Group din zona de vest a ţării, a contractat o finanţare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank, conform unui comunicat al companiei.

„2020 a fost un an dificil pentru segmentul de birouri, ne-am repoziţionat rapid şi am luat numeroase măsuri pentru sporirea gradului de siguranţă la birou, decizii care au generat rezultate bune din punct de vedere al închirierilor de spaţii. Aceste rezultate au menţinut încrederea partenerilor noştri din piaţa bancară la un nivel ridicat şi s-au concretizat şi în actuala linie de finanţare acordată de către CEC Bank”, a declarat Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group.

În contextul financiar al companiei, această sumă va fi utilizată atât  la refinanţarea creditelor aferente proiectelor finalizate – Vox Technology Park, unul dintre cele mai importante hub-uri de afaceri din Timişoara, şi Rivendelle, un proiect rezidenţial premium, cât şi pentru finanţarea proiectelor în dezvoltare – ansamblul rezidenţial Vox Vertical Village.

„În 2020, CEC Bank a demarat colaborarea cu Vox Property Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona de vest a ţării. Suntem mândri că putem susţine proiecte de succes care impulsionează dezvoltarea economică a zonei şi răspund unor nevoi reale din piaţă”, a declarat Laura Mihai, director Clienţi Mari în cadrul CEC Bank.

Din punct de vedere bancar, PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant exclusiv al Vox Property Group în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

„Ne bucurăm că am fost alături de Vox Propery Group în ridicarea capitalului necesar pentru a continua nu doar edificarea unor proiecte imobiliare, ci şi invesţiile constante în sustenabilitate şi inovaţie, atribute cheie ce au condus la succesul acestei finanţări. Vox Technology Park şi Vox Vertical Village sunt două proiecte aparte, ce respectă cele mai înalte standarde de eficienţă energetică şi înglobează tehnologie de ultimă generaţie pentru a spori securitatea, confortul şi rentabilitatea clădirilor” a declarat Mihai Murgu, Partener PCF – Investment Banking

Astfel, proiectul de birouri Vox Technology Park, finalizat în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro, a înregistrat rezultate bune în ultimele 12 luni, peste 8.700 de metri pătraţi de birouri fiind închiriaţi de la debutul pandemiei COVID-19 pe plan local.

Iar, printre companiile care au închiriat sau şi-au extins spaţiile în ultimul an în Vox Technology Park se numără Kromberg & Schubert, ATOSS Software, Tech Mahindra, Connect 44 Romania sau Casa Rusu. Vox Technology Park a obţinut în 2020 şi certificarea sustenabilă BREEAM In-Use cu calificativul Oustanding, cel mai înalt existent pe plan internaţional, fiind primul proiect imobiliar din România care obţine acest calificativ după cea mai recentă şi riguroasă versiunea BREEAM, emisă în mai 2020.

Aşadar, Vox Property Group are în dezvoltare şi proiectul rezidenţial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata