Vremea se schimbă brusc astăzi în România

De Jurnalul Național Actuale Meteo 252 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Astăzi miercuri 24 ianuarie 2024, majoritatea românilor au o zi liberă, având în vedere că sărbătorim ziua de 24 ianuarie, și posibil să-și fi făcut ceva planuri, și s-ar putea să ai noroc. În contextul  meteorologic, vremea se schimbă brusc astăzi în România.

Pe 24 ianuarie, ANM anunță că nu va mai fi ger

De la jumătatea săptămânii trecute a nins în aproape toată țara, iar valorile termice au trecut de pragul de îngheț cu mult. În zonele montane, dar și în sudul teritoriului, în zilele care au urmat s-au înregistrat valori termice scăzute, ceață și pe alocuri chiar vijelii.

Și la nivelul Capitalei lucrurile s-au prezentat aproape la fel din punct de vedere termic, fiind înregistrate două zile, conecutiv, temperaturi de până la -11 grade la periferie. Dar, conform meteorologilor ANM, cel puțin pentru ziua de azi, 24 ianuarie, când sărbătorim Mica Unire, spun că nu va mai fi ger, deși în anumite părți din Muntenia și Transilvania se vor mai înregistra valori de până la -5 grade maxime.

Vremea se schimbă brusc astăzi în România

În ziua de miercuri, deși pe parcursul primelor ore ale dimineții valorile vor fi negative, pe parcurs ce trecem spre prânz, spune ANM, vremea se schimbă brusc astăzi în România, și vom ajunge să avem temperaturi ceva mai ridicate, cuprinse între 0 și 7 grade în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei şi în Dobrogea.

ANM mai precizează că astăzi, 24 ianuarie, vom avea parte și de valori minime schimbătoare, între -5 și 5 grade, dar și precipitații, în special la orele după-amiezii în nord-vestul teritoriului și, ulterior, în aproape toată țara. Fenomenul se va transforma în ninsori, în timp, mai ales în zonele montane, dar și mixte în Transilvania, Moldova, Dobrogea și Crișana, precum și în estul Munteniei. În zona Banatului ploaia va fi predominantă spre seară.

În sudul și sud-estul teritoriului este anunțată ceață

Mai trebuie menționat că pentru această dimineață ANM a emis 5 avertizări de Cod Galben, pentru județele Harghita, Argeș, Teleorman, Olt, Constanța, Arad și Timiș, fiind vorba de apariția fenomenului de „ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”.

Dacă în celelalte zone vom avea parte de precipitații, sub formă de ploaie sau ninsoare, în sudul și sud-estul teritoriului este anunțată ceață, ANM specificând că sunt șanse reduse de precipitații, dar la primele ore ale diminieții există șanse de a se depune polei. În zona înaltă vântul va bate cu până la 70-90 km/h și există posibilitatea apariției viscolului.

Bucureștiul va avea valori peste medie astăzi

Pentru București astăzi sunt anunțate valori termice mai ridicate, față de perioada normală, maximele ajungând la 3 grade, iar minimele între -4 și -1 grad. Pe cerul Capitalei vor apărea norii astăzi, la periferie fiind deja înregistrat fenomenul de ceață, iar pe parcursul acestei zile vântul va sufla slab și moderat.

Deși vom avea temperaturi relativ ridicate și ținând cont că vremea se schimbă brusc astăzi în România, este bine să nu ne aventurăm fără a avea haine ceva mai groase și, de ce nu, să sărbătorim cum secuvine ziua de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române (Mica Unire).

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,