Willie Walsh, fostul şef al firmei IAG, va conduce Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni

0 58

Proprietarul British Airways Willie Walsh, fostul şef al firmei IAG, va fi nominalizat pentru a-i succeda directorului general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni, Alexandre de Juniac, care va demisiona în martie, a anunţat IATA, transmit DPA şi Reuters.

„Nu am luat uşor această decizie. Pandemia de coronavirus (Covid-19) a făcut ca Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni să fie o voce extrem de relevantă a aviaţiei internaţionale. Redresarea industriei aviatice este în desfăşurare. Acum este momentul potrivit să predau conducerea IATA”, a apreciat Alexandre de Juniac.

Acesta a venit la IATA în septembrie 2016 de la operatorul aerian Air France/KLM. Walsh a demisionat de la conducerea IAG în martie 2020 şi a anunţat că intenţionează să se pensioneze.

În prezent, companiile aeriene din întreaga lume şi-au lăsat la sol majoritatea flotei pentru a-şi prezerva numerarul, pe fondul restricţiilor severe de călătorie menite să încetinească răspândirea epidemiei. Ele se confruntă cu presiuni imense asupra nivelului lichidităţilor, iar aproape jumătate dintre operatorii aerieni ar putea intra în faliment în următoarele săptămâni, dacă nu se vor lua măsuri pentru sprijinirea industriei, a avertizat recent IATA.

În contextul viatic, IATA a prognozat o revenire lentă a traficului aerian, urmând ca abia în 2024 să fie înregistrat un nivel de trafic similar cu cel de dinainte de criză, iar anul următor numărul pasagerilor va fi cu 30% sub nivelul din 2019. Însă, chiar şi aceste prognoze ar putea să fie optimiste, a avertizat Alexandre de Juniac.

„Estimăm că, la finele lui 2020, traficul aerian va fi la 33% din nivelul din 2019 şi sperăm că la finele lui 2021 va fi la 50-60%”, a explicat şeful IATA.

Actual, IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata