20 de lectii practice pe care le putem invata de la copii

0 117

Copiii traiesc dupa instinctele lor, in mod deschis si fara ezitare. Ei sunt entuziasmati de viata, dornici de a invata si curiosi despre tot. Chiar daca au inca multe de invatat, cei mici ne pot invata cateva lectii serioase despre cum trebuie abordata viata. Aceste lectii sunt simple, dar pertinente pentru a trai o viata sanatoasa, fericita si productiva. Daca ai ocazia, petrece si tu o dupa-amiaza observand un grup de copii care interactioneaza unii cu altii si cu lumea din jurul lor, si vei fi surprins de cat de multe lucruri poti invata din comportamentul lor.

Iata, pe scurt, cateva dintre aceste lectii:

1. Traieste spontan

Copiii nu planifica lucrurile pe care le fac. Ei trăiesc spontan, bucurandu-se in fiecare moment de ceea ce primesc (de la parinti, de la ceilalti copii, de la lume, etc). Ar fi absurd sa spunem ca managementul timpului si planificarea adecvata sunt inutile la varsta adulta, dar este de asemeea absurd sa ignoram toate oportunitatile care apar spontan, la momente neprevazute de-a lungul vietii noastre.

2. Nu lasa lipsa de experienta sa te descurajeze

Copiii nu sunt niciodata preocupati de lipsa lor de experienta. In cazul in care nu facut ceva anume pana atunci, se avanta cu incantare sa experimenteze. Daca nu reusesc din prima, se auto-motiveaza si indura fiecare lovitura pana cand reusesc. Lipsa de experienta este adesea doar un motiv inventat de unii pentru a-si motiva teama de necunoscut si neincrederea in fortele proprii.

3. Exercitiile…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x