5 idei de la designeri pentru amenajarea livingului

Livingul este camera în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului atunci când suntem acasă, motiv pentru care trebuie să îl amenajăm cu grijă și răbdare. Fie că vorbim de un living care se află în continuarea bucătăriei sau nu, acesta trebuie să ne transmită o stare de liniște și de relaxare.

Ai nevoie de un mediu armonios și atrăgător, din toate punctele de vedere. Dacă reușești să îmbini toate elementele care îți plac și să le aranjezi în cel mai plăcut mod, te poți bucura un mic colț de rai chiar acasă. Vezi în continuare care sunt cele mai importante aspecte în momentul în care decorezi camera de zi, pe care designerii de interior le consideră esențiale.

Alege cu grijă mobilierul

Majoritatea oamenilor nu știe să aleagă mobilierul pentru living și nici să îl poziționeze acolo unde trebuie. De cele mai multe ori oamenii pun o canapea pe un perete și două fotolii lângă, lucru nu tocmai indicat. Trebuie să alegi un punct perfect din cameră în care să pui o canapea, în funcție de modul în care se circulă, pentru a crea ideea de spațiu mai larg. În fața canapelei poți poziționa o masă de mici dimensiuni în jurul căreia să așezi două fotolii. De asemenea, dacă livingul are o fereastră mare, poți apela și la o bancă sub fereastră, ideală pentru citit. În plus, mai poți completa spațiul cu câteva scaune living, perfecte pentru serile în care găzduiești oaspeți.

Acordă atenție covoarelor

În cazul în care dorești să pui mai multe covoare în living, gândește-te de două ori la asta. Poți folosi un singur covor pe care să-l pui sub masă, iar culoarea acestuia să fie una neutră și mai greu de observat. Dar, dacă îți dorești unul mai mare, caută unul care să cuprindă și canapeaua și fotoliile.

Decorează pereții atât cât trebuie

Încearcă să decorezi pereții cu elemente care să te relaxeze sau care să reprezinte ceva pentru tine. Pot fi legate de un hobby sau de realizările tale într-un anumit domeniu. Orice ai alege să pui pe pereți, nu exagera. Iubitorii de artă pot pune câteva tablouri, iar pasionații de muzică pot face un living de vis cu ajutorul unor discuri de vinil.

Încearcă să ai cât mai multă lumină naturală

Livingurile sunt mult mai plăcute atunci când sunt luminate natural. Ferestrele mari creează ideea de spațiu mai mare și de libertate. Dacă ai posibilitatea de a lărgi ferestrele, fă acest lucru fără să stai pe gânduri. De asemenea, caută să pui perdele cât mai transparente, care să nu ia din lumină. În cazul în care îți dorești și draperii, încearcă să folosești unele mai deschise la culoare.

Folosește elemente de iluminat potrivite

Dacă ai ales ca livingul să fie minimalist, decorat foarte simplu și plăcut, poți continua în aceeași notă și cu lustrele. Poți apela la unele simple, aproape invizibile sau poți complica puțin situația și să alegi o singură lustră, mai mare și mai încărcată. Fie că alegi să aplici mai multe lustre simple sau una singură mare, ai grijă la nuanța și la modul în care aceasta se potrivește cu restul livingului. Nu poți opta pentru o lustră mare, cu pietre strălucitoare dacă ai ales să decorezi pereții cu discuri de vinil sau cu diverse premii și medalii. În cazul în care ai optat și pentru o bancă la fereastră, poți alege și o lampă sau un lampadar care să completeze spațiul respectiv.

Livingul trebuie să se potrivească cu personalitatea ta și a familiei tale și trebuie să îl amenajezi încât să fie cât mai practic. Evită decorațiunile complicate și renunță la lucrurile inutile care nu vor face decât să umple spațiul. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata