Amenajarea unui living modern: regulile de aur si greselile de evitat

Proiectarea si amenajarea unui living in stil modern poate ascunde multe capcane: aflati cum sa evitati greselile si sa va faceti zona de locuit perfecta pentru dvs.

Camera de zi este mediul in care oamenii prefera sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului liber, alaturi de prieteni, familie sau singuri. Proiectarea si amenajarea unui living modern nu este o operatiune simpla. Modul de amenajare living va trebui sa raspunda atat gusturilor estetice pe care le aveti, cat si nevoilor zilnice ale membrilor familiei. In caz contrar, chiar daca veti avea o incapere frumoasa ca design, lipsa functionalitatii va va face sa o ocoliti, poate chiar sa doriti sa o schimbati cat mai repede.

Amenajarea unei camere de zi este chiar mai dificila in ziua de azi decat in trecut. Cum era amenajata o sufragerie acum treizeci de ani? Mobila era standard, piesele de mobilier erau inghesuite si exista acea senzatie sufocoanta de lipsa de spatiu. Sa fim sinceri, cati dintre voi doresc astazi o camera de acest tip ?!

Acum exista un singur cuvant cheie care descrie cel mai bine un living modern: minimalism! Fiti atenti totusi: minimalismul nu inseamna o canapea, o masa de cafea si un suport TV, puse la intamplare!

Si totusi, cat de minim ar trebui sa fie? Trebuie sa fie complet rece sau sa aiba nuante de lemn care sa incalzeasca mediul? Pentru a proiecta si a amenaja corect zona de locuit, trebuie sa va clarificati ideile despre cum veti folosi livingul.

Inainte de a va gandi la aspect, incercati sa va intrebati:

1. Ce inseamna camera de zi pentru mine?

2. Cat timp voi petrece acolo?

3. Va fi un spatiu pe care il voi folosi adesea singur, cu familia sau cu multi invitati?

Livingul poate fi spatiul dedicat televizorului si relaxarii. In acest caz, televizorul devine protagonistul mediului, un element decorativ real in jurul caruia se invarte designul: utilizarea acestuia trebuie sa fie confortabila si placuta.

Dimpotriva, sunt oameni care nu au nevoie de televizor, avand o predilectie pentru serile petrecute in compania unei carti bune. In consecinta, din sufrageria

Acestora nu poate lipsi o biblioteca moderna, mare, gata sa satisfaca toate dorintele de relaxare si lectura.

Adesea facem greseala de a gandi:”Modern = mult spatiu gol”. In primul rand, trebuie sa evaluam bine spatiile, pentru ca daca o camera umpluta pana la refuz este sufocanta, este adevarat si ca o camera semi-goala este sumbra! Sa stiti ca va puteti baza pe o multitudine de stiluri copiate dintr-o revista sau un site cum ar fi tettu.ro pentru a gasi idei de amenajari ale livingul. De fapt, pe astfel de site-uri puteti gasi tot felul de informatii utile despre casa, diversificate si neasteptate, de la cum sa decorati camera de zi pana la ce este dezumidificatorul. Asadar, un asemenea site este o sursa extraordinara de inspiratie si informatie.

Proiectarea si amenajare livingului inseamna mult mai mult decat alegerea stricta a mobilierului! Pentru un living modern este foarte important sa dedicam acelasi timp de evaluare si aceeasi grija analizei podelelor vechi sau alegerii celor noi, culorilor peretilor, usilor si ferestrelor, finisajelor: toate elementele care trebuie sa fie combinate cu grija si armonie. Un living modern, pentru a fi frumos, trebuie sa fie, de asemenea, consecvent. Trebuie luate in considerare toate elementele decorative si de design care definesc caracterul casei. Accesorii, podele, culori, forme si materialele utilizate in celelalte incaperi trebuie sa fie in echilibru cu cele din camera de zi. In caz contrar, toata casa va arata ca o gramada de stiluri diferite, fara sens sau armonie.

Acordati atentie fiecarui detaliu pentru a crea spatiul perfect de locuit!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata