5 obiecte care îți vor schimba viața ca părinte

Nu e deloc ușor să fii părinte, așa că, toate accesoriile menite să îți simplifice viața sunt binevenite. Dar cum deosebești produsele de calitate și cu adevărat utile de cele care sunt doar marketate foarte intens? În acest articol poți descoperi câteva dintre obiectele care îți vor schimba viața.

1. Jucăriile inteligente

Încurajăm întotdeauna achiziția de jucării durabile, care oferă mai multe posibilități de distracție, în locul celor foarte colorate, care lasă prea puțin loc imaginației. Pe primul loc în topul preferințelor specialiștilor și părinților se află jucariile din lemn. Ele sunt durabile – pot rezista și timp de mai multe generații – și pot fi folosite într-o mulțime de moduri și jocuri. Folosirea vopselelor ecologice i-a liniștit pe părinții îngrijorați pentru siguranța celor mici. 

 

Jucăriile din gama Montessori propun o gamă variată de activități: sortare, asociere, coordonare și motricitate, puzzle-uri și jocuri tip tetris, șnuruit, Tangram, șabloane de desen și așa mai departe. Nu numai stimularea creativității este de remarcat la această categorie de produse, ci și felul în care pot fi ele implicate în diverse activități educative și jocuri de rol. 

2. Cârpa magică, aliatul curățeniei

Pentru orice părinte, curățenia din locuință reprezintă o prioritate. Probabil că de aceea părinții au o mie de lavete, bureți și accesorii pentru menaj. Cum ar fi, însă, ca toate acestea să fie înlocuite de o singură cârpă… magică?

 

Carpa magica este o lavetă cu proprietăți de curățare deosebite, care nu necesită detergenți și soluții aparte pentru a-și dovedi calitățile și eficiența. Folosirea apei este suficientă, suprafețele vor fi protejate împotriva reziduurilor sau a acțiunii abrazive a agenților de curățare, iar pielea și căile respiratorii vor fi ferite de alergeni. Cârpa magică poate fi folosită pe geamuri și sticlă, mobilier, suprafețe din ceramică, email, inox, aluminiu, la interiorul și exteriorul electrocasnicelor și chiar și în mașină. 

3. Un organizator portabil pentru jucării

LEGO, Playmobil și o mulțime de alte jucării cu piese mici care par să fie mereu împrăștiate? Un organizator portabil pentru jucării te poate scăpa de bătăile de cap legate de strânsul acestora, mai ales când copilul protestează. Organizatorul portabil este asemănător unei salteluțe de joacă de dimensiuni mari, cu margini rotunde, pe a cărei circumferință există un șnur care permite strângerea rapidă. Piesele nu se pierd, tu nu mai calci pe ele, iar camera redevine ordonată în mai puțin de un minut și aproape fără niciun efort. 

4. Un leagăn senzorial

Acest accesoriu este util părinților în măsura în care beneficiile sale îi ajută pe adulți să se bucure de liniște și calm în familie. Leagănul senzorial contribuie la menținerea relaxării copilului, care va beneficia de un ajutor suplimentar pentru a-și calma nemulțumirile și frustrările. Mai mult decât atât, leagănul senzorial ajută la antrenarea echilibrului, abilităților motorii și orientării spațiale. Fixat pe tavan cu elementele potrivite și poziționat central în încăpere, el va fi îndrăgit inclusiv de către adulți. 

5. Lingurița cu rezervor 

Este un accesoriu aproape frivol, care va fi folosit pentru destul de puțin timp, dar cât de bine va fi să nu mai vezi piureuri din fructe și legume împrăștiate prin toată bucătăria! Iar lingurița cu rezervor este foarte practică și în timpul călătoriilor, unde chiar nu vrei să vă murdăriți! Rezervorul linguriței va fi umplut cu pasta pe care o mănâncă cel mic, apoi eliberată treptat în linguriță, pentru a-l hrăni pe bebe. Astfel, puteți mânca în mașină, în parc sau în vizită. 

 

Nu e simplu să fii părinte și să ai grijă, în afară de propria persoană, de un bebeluș și de copii mai mari. Dar e frumos și, ca să te bucuri de această etapă, e important să profiți de tot ajutorul disponibil. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata