6 Motive pentru care plâng bebelușii

Din ce motiv plâng bebelușii? Experții sunt de părere că există de fiecare dată un motiv pentru care nou-născuții plâng. Aceasta este prima modalitate de comunicare cu cei din jurul lor și de fiecare dată ne transmit câte ceva. Chit că le este foame sau au nevoia de a fi schimbați sau își doresc să simtă mirosul mamei.

Înainte de orice, părinții trebuie să conștientizeze faptul că plânsul este unica modalitate de comunicare a nou-născuților cu cei din jur, după spusele medicului Otilia Țigănaș.

„Copilul plânge fiindcă, la început, plânsul este singurul mod în care interacţionează cu lumea înconjurătoare. Este modul în care se face remarcat. Cum altfel, decât plângând, s-ar putea el manifesta? Un bebeluş normal, sănătos, plânge dintr-o mie de motive – altele decât că «are colici», sau că «laptele tău nu-i bun, nu-i gustos, nu-i destul»”, afirmă Otilia Ţigănaş.

1. Bebelușii plâng pentru că le este foame

Foamea este primul lucru pe care trebuie să îl aveți în minte atunci când copilul plânge. Când își doresc să mănânce, bebelușii au un plâns mai ascuțit, ce crește și scade în intensitate, și are un fel de ritmicitate. De asemenea, cei mici își mișcă buzele ca și cum ar suge sau își bagă un degețel sau toată mănuța în gură.

2. Bebelușii plâng pentru că au scutecul plin

Unii copii transmit imediat părinților că au nevoie să fie schimbați de scutec. Alții pot tolera…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata