A apărut primul număr al revistei ‘Coolt Neamţ’

A aparut o revista culturala editata sub genericul „Coolt Neamt”, a centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” si la care unul dintre colaboratori este parintele Constantin Necula, profesor universitar al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

Carmen Nastasa, directoarea centrului, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca revista se doreste a fi o alternativa la publicatiile culturale din media nemteana, si se adreseaza tuturor generatiilor.

„Pentru ca tot nu am avut manifestari artistice in aceasta pandemie, ne-am pus capul la contributie si am facut o revista culturala, dar mult mai moderna decat cele de pe piata. Revista se numeste ‘Coolt Neamt’ pentru ca este cool sa fii cult. Dorim, pe langa publicul fidel al centrului, sa aducem cat mai multi tineri alaturi de noi. Este o revista pentru toate generatiile”, a declarat Carmen Nastasa.

Iar printr-o interventie video de la Sibiu, parintele Constantin Necula a spus isi doreste ca acest proiect cultural sa aiba un impact pozitiv si in randul tinerilor.

„Incercam sa randuim un pic de odihna culturala si provocare culturala. Sper ca proiectul sa placa, este un proiect care ii vizeaza, in primul rand, pe tineri. (…) Este un manifest prin care ii rugam pe tineri sa nu uite nici radacinile, nici roadele pe care le pot aduce ca oameni in societatea noastra”, a spus parintele Necula.

Acesta a explicat, fiind un apropiat al judetului Neamt si colaborarea cu revista de cultura nemteana nu este deloc intamplatoare.

„Cel mai mult m-a apropiat de judetul Neamt munca de la Humulesti, munca de la Boistea, asezarea de la Targu Neamt. (…) Spre bucuria mea, am parcurs, inca de acum cativa ani, zone intregi din judet, cu rucsacul in spate. Sunt sate uitate care pot fi puse in valoare, locuri uitate care pot fi puse in valoare, evenimente de cultura locala care merita. Judetul Neamt exista, este mai mult decat o echipa de fotbal si un teleferic. Avem nevoie sa se nasca o generatie noua care sa stie ce sa isi doreasca de la cultura locala si cultura in general. Sper ca, odata cu trecerea pandemiei de coronavirus, sa scapam si de pandemia de teama sa fim in liga secunda in cultura romaneasca. Sa fim curajosi si sa putem sa spunem ce avem de spus”, a precizat parintele Constantin Necula.

Pentru inceput, revista „Coolt Neamt” va fi distribuita gratuit in centrele comerciale si pensiunile din judet si apoi in alte zone turistice din tara.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata