A fost emisă prima asigurare pentru animale

Prima asigurare pentru animale a fost emisă! Stăpânii de câini și pisici consideră asta un lucru extrem de bun având în vedere că fiecare vizită la medicul veterinar se încheie cu câteva sute de lei în minus. Asigurarea aceasta se plătește anual și costă între 50 și 150 de euro. Cei care nu dispun de întreaga sumă, pot alege și varianta plății în rate.

Cel mai alintat membru al familiei. O cheamă Heidi și are trei ani. Stăpânii acesteia s-au hotărât că este timpul ca jucăușa din rasa golden retriever să aibă o asigurare de sănătate.

„De pe grupurile noastre de câini ştiu că afară există, lucrez şi eu în asigurări şi am tot auzit doar de idee la noi în România. Sunt interesată şi aşteptam de multă vreme un asemenea produs. Nu se ştie niciodată, iar costurile pentru ei, pentru tratamente, sunt foarte mari”, a spus stăpânul lui Heidi.

Și nu au fost singurii care au avut această idee. Mai mulți iubitori de animale sperau la înființarea acestei asigurări deoarece după fiecare vizită la medicul veterinar, buzunarele acestora se goleau de câteva sute de lei, uneori și câteva sute de euro.

Această asigurare va acoperi vizitele la medicul veterinar ce vor include consultații, spitalizare, analize, imagistică, intervenții chirurgicale și tratamentul corespunzător. Prețurile nu sunt fixe. Variază de la animal la animal în funcție de rasă, talie, starea de sănătate și greutatea corporală.

De exemplu, pentru un Bichon, pachetul de bază îl costă pe stăpân câte 50 de euro pe an. Dacă vor alege pachetul clasic, 75 de euro, pachetul extra 100 de euro iar pachetul perfect 150 de euro pe an.

În cazul în care nu dispuneți de întreaga sumă, nu va fi problemă deoarece asigurarea poate fi plătită în două sau trei rate egale. Cu toate acestea, asigurarea nu rămâne unica cheltuială pentru câini sau pisici.

„Săptămânal pusă pe masă, spălată, periată, uscată, pusă pe moaţe. Dacă ar fi să fac o tunsoare pentru cineva, de genul ăsta, probabil că undeva la 150 de euro ar costa”, a declarat Adrian Sârbu, instructor coafor canin.

Conform unui studiu efectuat, aproape 50% dintre românii de la oraș dețin un animal de companie, majoritatea dintre aceștia deținând un câine.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata