A fost redeschisă traficului feroviar, linia Gura Humorului – Frasin

Foto: romanialibera.ro
0 28

La ora 9:40, a fost reluata circulaţia feroviară între Gura Humorului şi Frasin, iar trenurile vor circula pe zona afectată de inundaţii cu restricţie de viteză şi sub supravegherea personalului feroviar de specialitate, a informat luni purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, Oana Brânzan.

Luni dimineaţa, traficul feroviar a fost intrerupt pe distenta Gura Humorului – Frasin, la km 39+885, din cauza inundaţiilor, iar trei trenuri de călători au staţionat temporar, două în staţii, în timp ce trenul R 5620 a fost oprit în linie curentă înainte de zona afectată.

“Mecanicul trenului R 5620 a anunţat că nivelul apei a depăşit ciuperca şinei. În urma verificărilor efectuate la fata locului de către personalul de specialitate al Regionalei Iaşi, linia Gura Humorului Frasin a fost închisă pentru intervenţii. Menţionez faptul că, pe lângă nivelul crescut al apei, şi terasamentul liniei a fost spălat. Personalul Diviziei Linii efectuează lucrări pentru reluarea circulaţiei. Până la remediere, trei trenuri de călători sunt oprite temporar, două dintre acestea în staţii, iar trenul R 5620 staţionează în linie curentă, înainte de zona afectată”, a afirmat Oana Brânzan.

Dar, până la finalizarea intervenţiilor în zona inundată, Regionala CF Iaşi a asigurat continuitatea în circulaţia feroviară cu mijloace auto între Gura Humorului şi Frasin.

Astfel, zeci de gospodării au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore în oraşele Gura Humorului şi Frasin şi în localitatea Doroteia, iar în Ţibeni o casă a luat foc din cauza unui trăsnet, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x