A venit toamna! Când este momentul potrivit pentru a schimba anvelopele

De Continut Sponsorizat Auto Publicitate 108 citiri
4 min citire
Ne aflăm deja la începutul toamnei. Odată cu schimbarea frunzelor și răcirea treptată a vremii, toamna își va face simțită prezența din ce în ce mai mult. Totuși, odată cu această tranziție se ivește și o întrebare pe care mulți șoferi și-o pun: când este momentul potrivit pentru a trece de la anvelopele de vară la cele de iarnă?

Anvelopele de vară sunt optimizate pentru condițiile de drum uscat și cald. Acestea au un compus de cauciuc care asigură aderență excelentă la temperaturi ridicate, ceea ce le face potrivite pentru zilele călduroase. Însă, odată ce temperaturile încep să scadă și primele semne de ploaie, polei și umiditate apar pe drumuri, este semnalul că ar trebui să începi să iei în considerare trecerea la anvelope de iarnă.

Un bun punct de referință este atunci când temperatura minimă atinge în jur de 7 grade Celsius, timp de câteva zile la rând. La această temperatură, compusul de cauciuc al anvelopelor de vară începe să se îngroașe, reducându-și eficiența și aderența pe drumuri reci și umede. Astfel, trecerea la anvelopele de iarnă devine necesară pentru a circula în siguranță.

Uneori, poate fi dificil să alegi momentul potrivit pentru schimbarea anvelopelor, deoarece Codul Rutier nu prevede o dată pentru a face acest lucru. Este important însă, să ții cont de faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii în momentul în care apare primul îngheț sau primii fulgi de nea.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a face față condițiilor dificile ale sezonului rece. Ele au un compus de cauciuc special care rămâne flexibil chiar și la temperaturi foarte scăzute, asigurând aderență și control pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, anvelopele de iarnă au un profil adânc al benzii de rulare care îmbunătățește tracțiunea și evacuarea zăpezii.

Este important să nu amâni schimbul de anvelope de vară cu cele de iarnă, deoarece siguranța ta, a celor dragi ție, dar și a celorlalți participanți la trafic este în joc. Drumurile alunecoase și condițiile de iarnă pot fi periculoase pentru vehiculele echipate cu anvelope auto nepotrivite. Prin urmare, nu aștepta ca prima ninsoare să îți amintească că trebuie să faci schimbul – planifică cu anticipație și asigură-te că mașina ta este pregătită pentru sezonul rece.

Este indicat să nu aștepți până târziu. Începutul lunii octombrie poate fi perioada perfectă pentru a face trecerea la cauciucuri de iarnă. Asta, deoarece, după jumătatea acestei luni, timpul de așteptare pentru schimbarea anvelopelor, în service, este foarte mare, deoarece crește foarte mult cererea.

Nu uita, indiferent când alegi să faci trecerea la anvelope de iarnă este important să te asiguri că anvelopele sunt în stare bună de funcționare. În caz contrar este important să achiziționezi unele noi.

Pe sebcar.ro găsești o gamă largă de anvelope din care să alegi. De la anvelope potrivite pentru toate bugetele, recum cele fabricate de Windforce, Fortune sau Austone și până la anvelope premium precum Michelin, Continental sau Bridgestone.