Activităţile şi investiţiile Şcoalii Naţionale de Studii politice şi Administrative

Foto: ro.linkedin.com
0 3

Încă de la înfiinţare, ca şcoală de guvernare cu vocaţie europeană, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a fost activă în plan internaţional, iar procesul de internaţionalizare a SNSPA este unul dintre obiectivele strategice ale universităţii.

Prin prezenţa SNSPA în dialogul european şi internaţional al învăţământului superior şi al cercetării, în domeniile de studii asociate guvernării, s-a consolidat prin crearea şi dezvoltarea consorţiului universitar CIVICA, alături de alte şapte universităţi europene de prestigiu, specializate în ştiinţele sociale.

În contextul dat, pentru anul universitar 2020-2021, SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face ca SNSPA să fie prima universitate din România în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor în internaţionalizare, raportate la numărul de cadre didactice şi studenţi. Astfel că sumele  alocate, cu precădere, din fonduri europene, prin programul Erasmus, la Iniţiativa Universităţilor Europene – CIVICA sau alte granturi alocate direct de la Comisia Europeană.

Cu ajutorul acestor fonduri se va realiza creşterea gradului de mobilitate internaţională a studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ şi, de asemenea, pentru a atinge obiectivul asumat alături de partenerii din consorţiul universitar european CIVICA, de a creşte numărul de mobilităţi între universităţile membre, respectiv între consorţiu şi universităţi din Europa şi din lume, precum şi de a atrage, în România, un număr cât mai mare de studenţi internaţionali.

În prezent, SNSPA are peste 100 de acorduri cu universităţi din 20 de ţări din Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi peste 52 de acorduri cu state de pe alte cinci continente.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata