Adevărul despre documentele Recorder despre România TV și PSD.

Un nou reportaj video de investigații a fost publicat pe canalul de YouTube Recorder, tema de această dată este finanțarea presei de către partidele politice din România, un subiect abordat de mai multe ori. Ceea ce este interesant la acest reportaj este faptul că sunt menționate mai multe documente referitoare la România TV și PSD. Jurnalistul de investigații Liviu Alexa a descoperit cum au ajuns acestea în posesia Recorder.

Adevărul despre documentele Recorder despre România TV și PSD. Cum au ajuns documentele în posesia jurnaliștilor

Astfel că, publicația de investigații video Recorder a venit cu un nou reportaj, de această dată referitor la finanțarea presei de către partide. În urma publicării acestui reportaj, în care jurnalistul Cristian Andrei vorbea despre finanțarea presei de către partidele din România, subiect pe care l-a scris de mai multe ori pe site-ul Radio Europa Liberă, jurnalistul de investigații Liviu Alexa a observat că cei de la Recorder intraseră în posesia anumitor documente cu privire la România TV.

Conform strictsecret.ro, aceste documente erau „niște facsimile ale unor contracte de publicitate politică între firma Rid Zone care operează RTV și PSD”. Pe acest fond, jurnalistul s-a întrebat de unde au făcut cei de la Recorder rost de aceste documente, având în vedere că Partidul Social Democrat (PSD) nu le-ar fi oferit.

De asemenea, jurnalistul de investigații Liviu Alexa mai precizează că persoana care a făcut rost de aceste documente este Victor Ilie, jurnalist la Recorder, care în cea mai mare pare a activității sale profesionale se ocupă cu subiecte ce țin de Biserica Ortodoxă. În plus, sursa anterior citată precizează că acesta a lucrat și la Rise Project, cunoscut drept rivalul Recorder.

Cum au ajuns documentele în posesia Recorder

Mai mult, după ce i-a făcut prezentarea lui Victor Ilie, jurnalistul Liviu Alexa scoate la iveală cum au intrat aceste documente în posesia Recorder și notează următoarele: „domnul jurnalist Victor Ilie e mare prieten cu Veverița, adică cu doamna procuror DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan. Știu sigur că sunt foarte buni prieteni, mi-a spus o sursă mai mult decât informată din SRI. Căci doamna Veverița este acoperită SRI și cea care a “constituit” dosarul Tel Drum ce îl vizează pe Liviu Dragnea”.

Totodată, jurnalistul Liviu Alexe a mai notat că procurorul DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan avea aceste documente după ce a avut loc o descindere DNR la sediul Rid Zone și la RTV.

„Rețeta Recorder a fost simplă de această dată, nu avea cum să meargă: “montăm” toate datele PUBLICE despre finanțările AEP, îl hărțuim un pic pe Ciolacu în biroul de președinte al Camerei Deputaților, nu contează ce zice, important e să se vadă că am luat “și o altă părere”, îl sunăm pe Victor Ciutacu pe aceleași considerente, ca să avem două păreri, nu una, și pac! dăm facsimile focalizate sacadat cu contractele de publicitate dintre PSD și România TV, căci orice articol sau reportaj care îl are ca subiect pe Sebastian Ghiță va fi citit, căci Ghiță e băiatul cel rău, “fugarul”, iar România TV e postul “ăla” puțin mai sus decât DD TV, așa au gândit “recorderii”, notează jurnalistul de investigații Liviu Alexa, pe strictsecret.ro.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata