Află acum care sunt principalele cauze ale infarctului din rândul tinerilor

0

Tinerii din ziua de azi se prezintă adesea la medic cu probleme ale inimii. România se află pe locul 3 în topul european la persoane bolnave cu inima. Vom afla de ce tinerii de azi sunt foarte predispuși la infarcturi.

1 din 10 români moare datorită infarctului miocardic, la fiecare 30 de minute fiind înregistrat câte un infarct. Se pare că ultimii ani a adus la spital și multe persoane tinere, ce au vârstele cuprinse între 20 și 45 de ani datorită acestei afecțiuni.

Sunt înregistrate de 3 ori mai multe boli ale inimii în țara noastră, decât media europeană după cum susține medicul Cristian Udroiu. Vom număra 5 cauze care pot duce la această afecțiune gravă:

1.Sedentarismul

2.Alimentația neregulată

3. Diabetul

4. Fumatul

5. Hipertensiunea

„Media pacienţilor pe care îi am este de 50-55 de ani. Pentru că în mod frecvent am pacienţi sub 40 de ani! E un şoc pentru mine să operez pacienţi pe inimă sub vârsta mea. Acestea trebuie controlate. Trebuie făcută mişcare, mai ales în cazul pensionarilor. Dacă pacienţii nu ar mai fuma, foarte rar am mai întâlni boli de inimă. Rar mai găseşti un pacient cu infarct care să nu fumeze.
Mulţi pacienţi reuşesc să se lase de fumat după un infarct, îi sperie suficient. Până atunci, nu renunţă la acest viciu şi spun că fumează din plăcere sau inconştienţă”, a declarat medicul cardiolog de la Spitalul Universitar de Urgență București.
„Cel mai important semn este durerea în piept. Durerea în stern, în mijlocul pieptului. Poate debuta în repaus, de foarte multe ori în repaus, dar şi în efort fizic sau în momentul unui stres intens. Durerea aceasta este iradiantă se duce înspre gât sau înspre braţe. Bărbaţii, în special, mai puţin femeile fac infarct miocardic la vârste foarte tinere”, a mai adăugat medicul primar cardiolog dr. Ana Maria Şerba., .
„Infarctul de miocard a cunoscut o ascendenţă extrem de rapidă, de unde era o boală pe care medicii nici nu mai învăţau în facultate, era o boală relativ rară, ajunge să fie inamicul public numărul 1„, a precizat prof. dr. Corneliu Zeană, medic primar cardiolog.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata