Alegeti piese si componente auto de calitate pentru un plus de siguranta!

0 143

Autoturismul reprezinta pentru cea mai mare parte dintre noi, un bun extrem de important fara de care cu siguranta viata ne-ar fi mult mai grea.

Insa, lasand de-o parte ideea de bun in sine si utilitatea sa, in momentul in care detinem un autoturism, este esential ca acesta sa fie pastrat in perfecta stare de functionare, astfel incat siguranta traficului rutier sa nu fie pusa in pericol.

Unul dintre cele mai importante sisteme din toata component unei masini, este reprezentat de sistemul de suspensie.

Sistemul de suspensie este acel mecanism care face legatura intre roti si caroseria autovehiculului, avand scopul de a transmite uniform fortele sau greutatea care actioneaza asupra autovehiculului catre suprafata de rulare si, in acelasi timp, avand si rolul de a izola de fortele ce apar dinspre calea de rulare, ceea ce va duce astfel la un confort sporit, precum si la o manevrabilitate ridicata.

Cu alte cuvinte, suspensia joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste manevrabilitatea, performantele dar si confortul autovehiculului, suspendand la propriu caroseria la o distanta constanta fata de carosabil. Caroseria este astfel protejata de efectele socurilor produse de starea carosabilului.

De asemenea, este de mentionat si faptul ca in oricare din urmatoarele situatii, precum cea de franare, accelerare sau virare, sistemul de suspensie trebuie sa-si pastreze fermitatea, mentinand in acelasi timp toate anvelopele in contact cu partea carosabila.

Din pacate, exista un numar foarte mare de soferi care nu inteleg importanta unui sistem de suspensie bine pus la punct si care nu prezinta probleme grave. Un astfel de sistem de suspensie cu defectiuni, reprezinta un real pericol pentru siguranta traficului rutier, deoarece in orice moment, o componenta sau mai multe din cadrul sau, poate ceda la un viraj luat in forta, ori la trecerea peste gropi ori denivelari mari, urmarile putand fi in multe cazuri destul de serioase, autoturismul devenind destul de greu controlabil.

Cand ne gandim la suspensiile unui autoturism, in principal este vorba despre amortizoare si arcuri, fiind vorba despre acele componente extrem de importante in cazul carora daca exista defectiuni , pot fi cauza pierderii controlului in curbe sau chiar si in conditii de vant puternic. In practica s-a mai constatat ca riscul de acvaplanare si distanta de franare cresc considerabil odata cu cresterea gradului de uzura a amortizoarelor  sau arcurilor.

Acest tip de probleme trebuie remediate in cel mai scurt timp, ori in caz contrar, este de indicat sa lasati masina in parcare si sa circulati cu alte mijloace de transport.

In cazul in care sunteti in cautarea unor piese auto de calitate dar si la un pret rezonabil, cei de la Autoeco.ro pot sa va ofere cele mai bune solutii pentru nevoile dumneavoastra.

Fie ca este vorba despre sistemul de suspensie impreuna cu amortizoare, arcuri, bielete antiruliu si asa mai departe, ori despre sistemul de directie sau orice alt tip de piesa sau componenta auto, veti beneficia la numai un simplu click distanta de cele mai bune oferte, atat in cazul celor de origine, cat si in cazul celor aftermarket.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata