Alimente ce îți aduc un zâmbet sănătos

Zâmbetul este cel mai de preț accesoriu atât pentru o femeie cât și pentru un bărbat. Acesta este motivul pentru care căutăm mereu cele mai bune soluții care să ne aducă cel mai frumos și sănătos zâmbet. Pe lângă pasta de dinți, ața dentară și apa de gură care nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică, nutriționiștii susțin că există și o serie de alimente ce ne pot ajuta în obținerea unui zâmbet mai frumos și sănătos.

Înainte de a afla care sunt acele alimente, trebuie să reținem că mesele noastre zilnice trebuie să se bazeze pe calciu, fosfor, magneziu dar și vitamine. Află și tu acum ce trebuie să consumi pentru a-ți îmbunătăți aspectul dinților:

1. Ciocolata

Cu toate că ne este greu să credem, ciocolata care nu conține zahăr are un efect uimitor asupra sănătății dinților deoarece aceasta conține polifenoli ( ce stimulează regenerarea celulelor și a țesuturilor). Este de evitat însă ciocolata procesată cu mult zahăr, la fel și alte alimente ce conțin zahăr.

2. Lapte și iaurt

Sunt foarte benefice pentru dinți și facilitează secreția de salivă. Pe de altă parte, calciul din aceste alimente ajută la protejarea dinților prin combaterea carențelor de minerale. Laptele și iaurtul cu o aciditate redusă nu lasă dinții să se erodeze.

3. Mereu, căpșuni și citrice proaspete

Aceste fructe conțin vitamina C din plin și mai sunt considerate și “cimentul” care păstrează laolaltă toate celulele și reprezintă o sursă importantă de sănătate pentru gingiile tale. Specialiștii au arătat că lipsa vitaminei C din organism duce la sensibilitatea gingiilor, care mai apoi vor deveni mai sensibile la bacteriile care cauzează boala parodontală. De altfel și ananasul este un fruct care ajută la înlăturarea petelor de pe dinți.

4. Morcov, țelină și cartofi

Morcovul este unul dintre acele alimente care nu reprezintă niciun pericol pentru dantură. Morcovii conțin din plin vitamina A, o vitamină de care smalțul dinților are nevoie pentru a se păstra sănătos. Pe lângă morcovi, și broccoli, țelina sau cartofii dulci sunt alimente care conțin vitamina A, ceea ce înseamnă că sunt o „periuţă de dinţi naturală” din cauza structurii sale fibroase.

sursa glow.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata