Amazon are nevoie de încă 100.000 de angajaţi în SUA şi Canada

Foto: thenextweb.com
0 2

Cel mai mare retailer online din lume, Amazon a informat, luni că vrea să angajeze peste 100.000 de persoane, a patra serie de angajări masive anunţate anul acesta, în SUA, pentru a face faţă extinderii semnificative a comerţului electronic, transmite Reuters.

În prezent, Amazon îşi poate permite să-şi majoreze numărul de salariaţi, precizează analiştii, pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record în trimestrul doi din 2020. Rezultatele vin după ce Amazon a anunţat că a cheltuit patru miliarde de dolari pe igienizarea produselor şi plata bonusurilor şi a orelor suplimentare pentru angajaţi.

În contextul companiei, posturile anunţate luni de Amazon sunt cu normă întreagă sau redusă, în SUA şi în Canada.

„Continuăm să instalăm noile tehnologii, acolo unde este cazul, ţinând cont de nivelul de siguranţă şi de îmbunătăţirea operaţiunilor noastre în ansamblu. Compania încă evaluează necesităţile pentru angajaţi temporari pentru sezonul de iarnă, pe lângă cele 100.000 de locuri de muncă anunţate luni”, a afirmat Alicia Boler Davis, vicepreşedinte la Amazon.

Săptămâna trecută, compania cu sediul în Seattle a anunţat că,  în următoarele luni, vrea să angajeze în SUA 33.000 de persoane în funcţii din domeniul tehnic şi corporate.

Cele 33.000 de noi locuri de muncă anunţate de Amazon vor fi la centrele companiei din SUA, inclusiv Denver, New York, Phoenix şi Seattle. Iniţial, noii angajaţi vor lucra de acasă, dar ulterior ei vor veni şi la birouri.

Aşadar, Amazon a anunţat că în iulie,  pentru prima dată are peste un milion de angajaţi pe plan global, fiind al doilea angajator privat cu sediul în SUA, după lanţul american de magazine Walmart.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x