Analizăm lista celor 172 de medicamente propuse pentru interzicerea exportului

0 65

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că e analizată în continuare lista celor 172 de medicamente propuse pentru interzicerea exportului. Oficialul a spus că Ordinul privind limitarea exportului va mai fi în dezbatere publică pe site-ul ministerului până în data de 24 octombrie.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, la sediul Ministerului Sănătății, că se analizează în continuare lista celor 172 de medicamente care sunt propuse pentru interzicerea exportului, Ordinul aflându-se în dezbatere publică pe site-ul Ministerului până pe 24 octombrie.

În același context, ministrul a precizat că nu există riscul ca pentru unele medicamente prețul să fie majorat.

„Nu există aceste risc pentru că politica de preţuri ţine tot de legislaţie şi nu am făcut o legislaţie în acest sens”, spune ministrul.

Sorina Pintea a punctat faptul că Restricția de export paralel va fi realizată cu respectarea tuturor reglementărilor UE în vigoare.

„Aș vrea să precizez un lucru foarte important. Restricția de export paralel va fi realizată cu respectarea tuturor reglementărilor UE în vigoare, Directiva 2001/83, art. 81. Niciodată, nicio clipă, nu s-a pus problema să nu respectăm aceste reglementări, deși am auzit în spațiul public că Ministerul face asta fără a respecta reglementările. Deci, exclus (…). Iar am auzit în spațiul public diverse opinii, dar aceasta este realitatea, am spus-o și atunci, am spus-o și la discuții cu asociații, o spun și acum: am ales să facem aceste lucruri în paralel, evaluând discontinuitățile și având Ordinul pus în Transparență pentru că am început demersurile din vară și pentru a nu pierde timp am considerat că este bine să reglăm situația cât mai curând posibil, adică la expirarea perioadei de Transparență să avem foarte clar câte vor rămâne restricționate la export și ce măsuri trebuie să luăm pentru celelalte…

Sursa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata