ANIS demarează din 9 noiembrie cursurile gratuite de tehnologie TechTalent Growth

Foto: financialintelligence.ro
0 0

Începând din 9 noiembrie vor începe cursurile gratuite de tehnologie TechTalent Growth, un proiect cu finanţare europeană, au anunţat iniţiatorii acţiunii, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), potrivit unui comunicat al organizaţiei, transmis luni AGERPRES.

Astfel, cursurile vor fi susţinute de către formatori cu o vastă experienţă în traininguri şi cursuri IT şi se vor desfăşura online pe platforma LMS (Learning Management System) din cadrul proiectului.

Cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), TechTalent Growth se derulează în perioada 2020 – 2021.

Din punct de vedere al condiţiilor, programul se adresează angajaţilor companiilor de IT, segmentul IMM, din judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş. Cifra de afaceri a celor care solicită aceste cursuri nu trebuie să depăşească 50 de milioane de euro pe an, iar companiile să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi. Un angajat poate participa la un singur curs.

Astfel, companiile pot opta pentru formarea angajaţilor selectând cele mai potrivite cursuri dintre cele cinci disponibile în program: Programare (DevOps şi Java), Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, şi un Curs de formare Data Protection Officer (DPO).

În prezent organizaţia ANIS încurajează participarea la cursurile ce deţin certificare ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări, n.r.) şi a persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani.

În contextul financiar, participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x