Antarctica este singurul continent fără coronavirus şi aşa va rămâne

Foto: lifescience.com
0

Antarctica este singurul continent pe care noul coronavirus nu a ajuns, astfel, cercetătorii care se pregătesc să pornească spre bazele de cercetare de pe continentul austral, doresc să se asigure că nu vor duce cu ei acest virus, transmite joi DPA.

Din acest motiv, toţi oamenii de ştiinţă care urmează să călătorească în Antarctica vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă, anunţă, joi, guvernul din Noua Zeelandă.

În acest sens, prima echipă de cercetători americani, care face parte din programul antarctic de cercetare, urmează să ajungă vineri în Noua Zeelandă, se arată într-un comunicat semnat de ministrul neo-zeelandez de externe Winston Peters.

Astfel, la sosire, cercetătorii vor rămâne în carantină timp de 14 zile, pe propria cheltuială, şi vor fi testaţi de două ori de COVID-19 înainte de a porni spre Antarctica la data de 24 august 2020.

“Antarctica este singurul continent liber de COVID-19”, a subliniat Winston Peters. “Susţinerea staţiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanţă critică pentru siguranţa şi binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, şi pentru continuarea unor importante activităţi ştiinţifice pe termen lung”, a adăugat el.

În prezent, din cauza pandemiei, programele de cercetare din Antarctica, pentru anul acesta, au fost reduse la menţinerea unor operaţiuni esenţiale de întreţinere şi de aprovizionare, cu derularea doar a activităţilor ştiinţifice prioritare. De obicei, un sezon de cercetare în Antarctica durează din august până în martie, cu participarea a peste 3.000 de cercetători şi personal auxiliar.

Din cauza pandemiei, numărul persoanelor care vor ajunge pe continentul austral, anul in curs, este de aproximativ 800. Majoritatea celor care vor ajunge în acest an în bazele de cercetare din Antarctica sunt cercetători din Programul Antarctic al SUA, dar şi din Noua Zeelandă, Italia şi Coreea de Sud.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close