Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle şi Walmart, spune presa chineză

Foto: nytimes.com
0

Întru- un editorial publicat în cotidianul oficial chinez Global Times, se precizează că acordul convenit de grupul chinez ByteDance cu firmele americane Oracle şi Walmart, privind viitorul aplicaţiei de video-sharing TikTok în SUA, nu ar urma să fie aprobat de Guvernul de la Beijing, care este preluat de Reuters.

Astfel, ByteDance (care deţine TikTok), grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operaţiunile TikTok din SUA. Însă în timp ce Oracle şi Walmart susţin că TikTok Global va fi o companie americană cu un consiliu director compus în majoritate din americani, iar ByteDance susţine că TikTok Global va fi subsidiara sa americană la care va deţine 80% din acţiuni.

“Este clar că aceste condiţii arată în mod clar stilul de intimidare al Washingtonului. Aceste condiţii afectează securitatea naţională, interesele şi demnitatea Chinei”, susţine editorialul publicat luni seara în cotidianul Global Times, un tabloid naţionalist publicat de Cotidianul Poporului, organul oficial de presă al Partidului Comunist Chinez.

“Din informaţiile furnizate de SUA, acordul este injust. El respectă solicitările nerezonabile ale Washingtonului. Este greu pentru noi să credem că Beijingul va aproba un astfel de acord”, se mai arată în editorialul publicat în cotidianul Global Times.

În acest sens, la sfârşitul săptămânii trecute, ByteDance, Oracle şi Walmart au anunţat că au ajuns la un acord care să satisfacă solicitările exprimate de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru ca TikTok să fie vândută unei firme americane, în caz contrar urmând să fie interzisă în SUA. Cu toate acestea cele două părţi au publicat declaraţii contradictorii cu privire la termenii acordului.

Aşadar, aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor americani.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata