Beneficiile zaharului brun

Desi la inceput exista doar zaharul alb, acum se regasesc din ce in ce mai multe tipuri de zahar pe piata si devine din ce in ce mai greu sa alegem zaharul cel mai potrivit.

S-a demonstrat in multe studii ca zaharul brun este mult mai sanatos decat cel alb, cu toate ca ambele tipuri de zahar au substante nutritive similare si aproape acelasi indice caloric. Diferentele dintre cele doua tipuri de zahar sunt date de modul de procesare, culoare si gust.

Zaharul brun poate fi inclus in toate retetele, acesta avand o multime de beneficii asupra sanatatii. In primul rand, acest zahar are un rol important in prevenirea obezitatii. El are un numar mai mic de calorii in comparatie cu zaharul alb.

In acelasi timp, zaharul brun reactioneaza si ca un foarte bun stimul de energie, el ajutandu-va sa faceti fata stresului cu care aveti de-a face in fiecare zi.

Daca va simtiti lispiti de energie, puteti adauga un cub de zahar brun in ceasca voastra de cafea sau de ceai. Zaharul brun are si avantajul important ca este antiseptic. Acesta poate vindeca vanataile, dar si taieturile minore.

In plus, el contine si substante antiinflamatoare, precum si antimicrobiene. Zaharul brun este si foarte bun pentru femeile insarcinate. Introducerea zaharului brun in dieta are si un rol in mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Acesta hidrateaza si catifeleaza pielea, fiind foarte eficient. Un alt lucru este ca acest zahar nu contine chimicale, iar datorita neprocesarii are un continut bogat de melasa.

Sursa: SuperLifestyle.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata